Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, EXPLICAȚII FULGER la conferința unde s-a întâlnit cu Viorica Dăncilă: Politica de coeziune nu are culoare politică. Este vorba despre cetățenii UE

flickr.com
Corina Crețu

 

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a declarat, marți, că politica de coeziune nu are culoare politică, respectiv aceasta acționează ca o „forță de incluziune” și se adresează, în principal, cetățenilor statelor membre UE, scrie Mediafax.

„Este vorba de coeziune și solidaritate ca fundamente ale UE prospere. UE se confruntă cu probleme cum ar fi Brexit, migrația etc, care ridică probleme statelor membre și din păcate generează tendințe centrifuge pe teritoriul nostru. Politica de coeziune nu are culoare politică, ea este despre și pentru cetățenii UE. Încă de la început ea a acționat ca o forță de incluziune. Sigur, ea a fost inventată la presiunea UK, atunci când s-au închis minele în Irlanda și ei au propus înființarea unui fond”, a declarat Corina Crețu la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”, care are loc marți la Palatul Parlamentului.

Comisarul european pentru politici regionale a adăugat că politica de coeziune a existat de la începutul pieței unice.

„Încă de la începutul pieței unice, politica de coeziune a fost acolo, asigurându-se că nimeni nu e lăsat în urmă. A urmat extinderea UE, iar politica de coeziune a fost din nou acolo”, a completat Crețu.

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, participă, marți, la Palatul Parlamentului, la conferința „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”.

La rândul ei, premierul Viorica Dăncilă a declarat că politica de coeziune este și trebuie să rămână principalul pilon de investiții a UE, aceasta contribuind la funcționarea pieției unice europene. Premierul a adăugat că strategia UE trebuie să țină cont de condițiile sociale din statele membre.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

Viorica Dăncilă participă, marți, la Palatul Parlamentului, la conferinta „O politică de coeziune inclusivă pentru o Uniune mai apropiată de cetățeni”. La eveniment mai sunt prezenți și președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, ministrul Justiției, Tudorel Toader, deputatul PSD, Florin Iordache, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, și ministrul delegat pentru Afacerile Europene, Victor Negrescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.