Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu și Comisia Europeană se CONTRAZIC în declarațiile referitoare la scrisoarea trimisă de Frans Timmermans

Corina Cretu New Europe

Corina Crețu a reacționat, joi, la acuzațiile lui Liviu Dragnea, care a afirmat că este ”mincinoasă” și că a votat împotriva României, în Colegiul Comisarilor, ca primvicepreședintele CE, Frans Timmermans, să trimită o scrisoare oficialilor români pe tema statului de drept.

Deși Dragnea a făcut referire la o precizare a Comisiei Europene, prin care purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, anunța că scrisoarea nu a fost decisă la Summitul de la Sibiu, ci înainte, la o reuniune a Colegiului Comisarilor, din care Corina Crețu face parte, comisarul trimis de România la Bruxelles contrazice chiar și poziția instituției din care face parte. Ea spune că scrisoarea nu a fost votată în Colegiul Comisarilor.

Citește și: Cutremur pe piață! Opoziția anunță că Liviu Dragnea a concediat azi zeci de mii de oameni

”Se impune o precizare în urma recentelor atacuri la adresa mea, care vin dinspre dl Liviu Dragnea și alți oameni ai săi: Eu fac parte din Colegiul Comisarilor, nu din Consiliul de Miniștri – unde se reunesc miniștrii Guvernelor naționale (deci inclusiv ai Guvernului României)! În Colegiul Comisarilor nu s-a votat trimiterea acestei scrisori. Îmi pare rău să văd că aceste atacuri escaladează și sper ca ultima săptămână de campanie să nu polarizeze și mai mult societatea, cu atât mai mult cu cât discursul împotriva mea se bazează pe dezinformare”, a scris pe Facebook comisarul european Corina Crețu.

Purtătorul de cuvânt al CE, Margaritis Schinas, a spus, marți, răspunzând unei întrebări a unui jurnalist în conferinţa de presă zilnică a Comisiei Europene, Schinas a spus că scrisoarea nu a fost discutată de preşedintele CE, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele României, Klaus Iohannis, la summitul informal de la Sibiu de la 9 mai şi că ea a fost discutată la 30 aprilie în cadrul Colegiului Comisarilor, unde a fost convenită "cu unanimitate".

Citește și: Informații de ultimă oră despre Elena Udrea! S-a întâmplat în secret .


 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.