Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu demisionează din PRO România și bate insistent la ușa lui Marcel Ciolacu

themayor.eu
Corina Cretu

Eurodeputatul Corina Crețu, Comisar pentru Politica Regională al Comisiei Europene, a anunțat că demisionează din PRO România, după ce formațiunea politică a bătut palma cu AUR.

Într-o scrisoare deschisă adresată prietenilor și colegilor de partid, Corina Crețu și-a exprimat profunda nemulțumire față de orientarea actuală a partidului și a subliniat incompatibilitatea convingerilor sale politice cu aceasta.

 

„Cu regret, am hotărât astăzi să demisionez din PRO România

Dragi prieteni,

Convingerile mele politice sunt cunoscute de mulți ani de către Dvs.

Sprijinirea populismului, a ultra-naționalismului și a anti-europeismului reprezintă, în opinia mea, cel mai mare pericol pentru România și pentru generațiile care vin după noi.

De aceea, colaborarea dintre PRO România și AUR este o decizie greșită - pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic și, în definitiv, pentru țară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România.

Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Președintelui PRO-Romania și ale mele, nu am reușit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiții, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost și adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România.

În ceea ce mă privește, am fost și rămân o social-democrată convinsă“, scrie Corina Crețu.

Corina Crețu și-a dat demisia din PRO România

 

Corina Crețu și-a reamintit contribuțiile în politica românească, evidențiindu-și afilierea de lungă durată la PSD și funcțiile de răspundere pe care le-a deținut în cadrul instituțiilor europene. Acesta a subliniat că a apărat întotdeauna valorile stângii moderne, pro-europene, și a pledat pentru dezvoltare, modernizare și utilizarea eficientă a fondurilor europene.

În încheierea scrisorii sale,  Comisarul pentru Politica Regională al Comisiei Europene și-a exprimat dorința de a-și continua mandatul de Membru al Parlamentului European cu aceeași bună-credință și determinare, promovând aceleași valori în care a crezut întotdeauna. De asemenea, a transmis urări de succes celor care continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană.

Am fost membră PSD timp de 29 de ani, vicepreședintă a Grupului S&D din Parlamentul European, vicepreședinte al Parlamentului European, vicepreședinte al Partidului Socialiștilor Europeni (PES), Comisar European din partea SD.

Am apărat întotdeauna, cu toată convingerea, valorile stângii moderne, pro-europene, nevoia de dezvoltare și modernizare, de folosire a fondurilor europene, a programelor Erasmus, a liberei circulații, a extinderii Uniunii Europene și a tuturor beneficiilor pe care le aduce proiectul european.

Îmi doresc să duc acest mandat de Membră a Parlamentului European la capăt cu bună-credință, împăcată cu acțiunile mele, promovand aceleași valori în care am crezut și cred.

Le doresc mult succes tuturor celor care, în aceste vremuri atât de dificile, continuă să lupte pentru o Românie cu adevărat europeană.

Numai bine tuturor!“, conchide Corina Crețu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.