Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corina Crețu, reacție la apelul lansat de Iulian Dumitrescu, vicepreședinte PNL: Vrea și el să se remarce în toiul acestei crize

corina cretu

Europarlamentarul Pro România, Corina Crețu, a criticat dur apelul inițiat de vicepreședintele PNL, Iulian Dumitrescu cu privire la renunțarea la Pactul Verde – Green Deal și direcționarea fondurilor pentru acesta spre eforturilor de combatere a efectelor cauzate de noul tip de coronavirus. Corina Crețu e de părere că astfel de ieșiri nu fac decât să arate o slabă cunoaștere a atribuțiilor instituțiilor europene:

”Probabil din dorința de a se remarca în toiul acestei crize, unele persoane transmit în spațiul public idei nefondate, care trădează o cunoaștere slabă, sau doar parțială, a atribuțiilor instituțiilor europene.

În ceea ce privește cerințele ca Parlamentul European să opereze modificările la Pactul Verde European, se impun câteva precizări, și anume:

Pactul Verde a fost lansat de Comisia Europeană, NU de către Parlamentul European. Executivul European este, deci, cel care trebuie să vină, în aceste momente dificile, cu propuneri de reprioritizare a bugetului către Parlamentul European și către Consiliul European.

În acest moment, prioritatea este să luăm măsuri și la nivel european pentru protejarea oamenilor și a economiei de efectele nefaste pe care această criză le generează.

Și să susținem găsirea unor soluții cât mai rapide pentru depășirea acestei crize și pentru reconstrucția de după.

Așa cum știți, la data de 26 martie, Parlamentul European este chemat să aprobe un pachet urgent de măsuri propuse de Comisia Europeană, menit să ajute statele UE în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, la toate nivelurile. Este vorba de măsuri menite să stimuleze investițiile în Sănătate și în sectoarele importante ale economiei, pe lângă alte propuneri importante.

Discuțiile despre Pactul Verde sunt abia la început. O parte a costurilor necesare atingerii a obiectivelor în materie de protejare a mediului înconjurător sunt, în ultimă instanţă, suportate de către cetăţeni. Or, în acest punct, decalajele de dezvoltare şi de venituri riscă să arunce o povară prea mare asupra unor categorii de cetăţeni europeni, care au o amprentă de carbon redusă, dar din partea cărora se pot solicita contribuţii indirecte semnificative, adâncind astfel problema inegalităţii existente la nivel naţional sau european. Cred că politicile europene trebuie să aibă în vedere şi acest aspect. Pactul Ecologic nu trebuie să devină o alegere între dezvoltare şi combaterea schimbărilor climatice.

Având în vedere noul context de la nivel european și mondial, inițiativa trebuie să aparțină în primul rând Comisiei Europene, iar apoi să discutăm aceste propuneri în Parlament. Cred, însă, că trebuie să evităm temele false și să nu acceptăm dezinformarea, mai ales în astfel de momente.

O zi frumoasă tuturor și multă sănătate!”, susține Corina Crețu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.