Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

După ce a depășit infecția cu noul coronavirus, Joe Biden pleacă într-o vacanță pe plajă în Carolina de Sud

gannett-cdn.com
Joe Biden

După ce a depășit infecția cu noul coronavirus, președintele SUA, Joe Biden, pleacă miercuri pentru a petrece cea mai mare parte a săptămânii viitoare pe insula Kiawah, în Carolina de Sud, o stațiune unde poate juca și golf, pe malul oceanului, pe care a mai vizitat-o în trecut, potrivit Reuters.

Biden a petrecut multe weekenduri la casele sale din orașele Wilmington și Rehoboth Beach, în Delaware, dar nu a mai fost pe insula Kiawah de când a preluat mandatul în ianuarie 2021. El vizita regulat insula de la sud de Charleston când era vicepreședinte.

Un oficial de la Casa Albă a confirmat călătoria, dar nu a avut date specifice despre cât timp va sta acolo și nu a putut spune unde va fi cazat Biden, potrivit Mediafax.ro.

Stațiunea dispune de un hotel de lux, precum și de o varietate de case de închiriat.

Citește și: Video| Îmbrăcatul unei jachete, misiune imposibilă pentru Joe Biden

Biden, în vârstă de 79 de ani, tocmai a trecut de COVID-19, dar marți încă mai avea o tuse persistentă.

În trecut, președinții au ținut conferințe de presă înainte de a pleca în vacanța tradițională din luna august, dar Biden nu a avut una în program.

Înainte de a pleca, el a planificat să semneze Legea PACT, care extinde asistența medicală și beneficiile Administrației Veteranilor pentru veteranii expuși la substanțe toxice în gropile de ardere și în alte locuri.

Biden pleacă de la Washington după o serie de succese legislative recente, inclusiv un proiect de lege pe care l-a semnat marți, menit să stimuleze industria americană a semiconductorilor.

Aceste victorii au contribuit la creșterea ratei de aprobare publică a lui Biden la 40%, cel mai ridicat nivel de la începutul lunii iunie, potrivit unui sondaj de opinie Reuters/Ipsos finalizat marți.

În pofida victoriilor, democrații au fost prinși într-o dezbatere cu privire la faptul dacă Biden ar trebui să solicite realegerea în 2024 sau să se orienteze către un candidat mai tânăr pentru a conduce partidul în viitor.

Secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a reiterat marți că Biden intenționează să candideze pentru un nou mandat de patru ani în 2024.

Plecarea lui Biden survine în contextul în care o controversă a izbucnit în urma unei percheziții efectuate luni de FBI la locuința din Palm Beach, Florida, a predecesorului său, republicanul Donald Trump. Jean-Pierre a declarat reporterilor că Biden nu a fost anunțat de către Departamentul de Justiție în legătură cu raidul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.