Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul a decimat azilurile de bătrâni din Italia: Jumătate dintre cazurile din această lună au fost constatate în cămine

Twitter
sicrie italia decese

Aproape jumătate dintre noile infecţii cu noul coronavirus detectate în Italia luna aceasta au avut loc în aziluri de bătrâni, a informat vineri un studiu oficial, citat de DPA.

Cercetători de la Institutul Naţional de Sănătate (Iss) au analizat un eşantion de 4.500 de cazuri raportate în perioada 1-23 aprilie şi au constatat că 44,1 % dintre infectări au fost în cămine destinate vârstnicilor. Alţi 24,7% dintre pacienţi au fost infectaţi la domiciliu, 10,8% într-un spital şi 4,2% la locul de muncă, precizează studiul, scrie agerpres.ro.

Citește și: Mișcare în plină stare de urgență! Petiție pentru Marcel Vela, pentru a șterge toate amenzile date pentru nedistanțare socială

Italia este una dintre cele câteva ţări europene unde azilurile de bătrâni au fost deosebit de afectate de pandemie, o parte din vină purtând-o, se pare, neglijenţa din partea autorităţilor.

În Lombardia, cea mai afectată regiune italiană, procurorii investighează dacă conducerea unora dintre aceste cămine nu a făcut în mod activ rabat de la măsurile de protecţie.

Citește și: Guvernul Orban pregătește măsuri pentru revenirea angajaților la serviciu! În aceste condiții, românilor nu li se va permite accesul la locul de muncă

Personalul de la Pio Alberto Trivulzio, cel mai mare azil de bătrâni din Milano, a declarat că la începutul epidemiei i s-a interzis purtarea măştilor, aparent pentru a preveni panica în rândul rezidenţilor.

Autorităţile regionale în domeniul sănătăţii au fost, la rândul lor, criticate, pentru că au mutat pacienţii cu COVID-19 în căminele de vârstnici pentru a face mai mult loc în spitale, răspândind astfel virusul.

Citește și: Medicul Monica Pop sare în apărarea lui Adrian Streinu-Cercel: ‘Manevră politică!’

Până în prezent, Italia a raportat aproape 26.000 de decese provocate de COVID-19 şi circa 193.000 de infectări. Ţara a înregistrat cel mai mare număr de decese provocate de noul coronavirus după SUA şi este pe locul al treilea în topul statelor cu cele mai multe infectări, după SUA şi Spania.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.