Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Coronavirusul pune economia Chinei pe BUTUCI: scăderi pe LINIE, pe bursele asiatice

Agerpres
doctori virus coronavirus

Cotaţia aurului a atins luni cea mai ridicată valoare din ultimele două săptămâni iar bursele asiatice au înregistrat scăderi pe linie, pe fondul creşterii îngrijorărilor că extinderea epidemiei de coronavirus ar putea afecta economia chineză, ceea ce i-a făcut pe investitorii să renunţe la activele mai riscante şi să caute valori de refugiu, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Pe piaţa spot, cotaţia aurului a crescut cu 0,6%, până la 1.579,11 dolari uncia în jurul orei 4:33 GMT după ce anterior a atins o valoare de 1.586,42 dolari, cea mai ridicată înregistrată după data de 8 ianuarie. Pe piaţa din SUA, cotaţia aurului pe piaţa futures a crescut cu 0,4% până la 1.578,30 dolari.

Citește și: ALERTĂ pe Aeroportul Otopeni: un proiectil a fost găsit pe o pistă

 

În paralel, bursele asiatice au înregistrat scăderi după publicarea unor informaţii potrivit cărora epidemia de coronavirus a provocat 80 de victime şi a infectat peste 2.000 de persoane în China iar locuitorilor din provincia Hubei, de unde provine virusul, li se interzice accesul în Hong Kong, pe fondul eforturilor globale destinate opririi răspândirii.

Investitorii "se aşteaptă pentru noi riscuri la adresa pieţelor de pe urma coronavirusului şi de aceea se grăbesc să iasă de pe pieţele bursiere, acesta este motivul pentru care cotaţia aurului este în creştere", susţine Stephen Innes, analist la AxiCorp. Acesta a adăugat că epidemia va avea un anumit impact asupra economiei chineze.

Autorităţile de la Beijing au anunţat luni că au decis să prelungească vacanţa de Anul Nou chinezesc cu 3 zile, până la 2 februarie, ca parte a măsurilor de combatere a epidemiei de pneumonie virală.

"Continuarea aprecierii aurului va depinde de modul cum evoluează situaţia la Wuhan. Următorul prag de rezistenţă care trebuie urmărit pentru aur este cel de 1.600 de dolari pentru o uncie", apreciază Jeffrey Halley, analist la OANDA.

Aurul este considerat o investiţie sigură în perioade de incertitudine politică sau economică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.