Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Corpul de Control 'intră în forţă' la CNATDCU: Concursurile şi doctoratele, 'luate la puricat'

corpul de control

Concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar vor fi verificate de către echipe mixte formate din reprezentanţi ai Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) şi ai Corpului de Control al ministrului Educaţiei, în următoarea săptămână urmănd a fi stabilit programul controalelor.

Citeşte şi: ZVON: Iohannis, viitor președinte al Consiliului European/ Dragnea, candidat al PSD la prezidențiale

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri seară, de către reprezentanţii Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN), ministrul Valentin Popa a participat la şedinţa CNATDCU, subliniind că priorităţile mandatului său sunt ”creşterea calităţii actului educaţional, recunoaşterea internaţională a învăţământului superior românesc şi respectarea normelor de etică, integritate şi deontologie profesională”.

Citește și: Aleșii au o propunere INCENDIARĂ! Pentru ce servicii vor să MICȘOREZE TVA-ul

Ministrul a solicitat membrilor CNATDCU, printre altele, stabilirea, într-un timp cât mai scurt, a unor standarde minimale pentru acordarea titlului de doctor şi verificarea modului în care s-au derulat concursurile pentru ocuparea poziţiilor de conferenţiar şi profesor universitar. ”Ministrul Valentin Popa a anunţat membrii CNATDCU că vor efectua vizite de monitorizare şi control în universităţi, în echipe mixte, alături de funcţionari din cadrul Corpului de Control al ministrului. Astfel, ministrul Educaţiei a solicitat preşedintelui CNATDCU ca, în termen de o săptămână, să prezinte, împreună cu Direcţia Generală Inspecţie şi Control din cadrul MEN, o propunere de program pentru aceste activităţi de control”, se arată în comunicat.

Citeşte şi: De ce ar PLECA preşedintele Klaus Iohannis la şefia Consiliului European: 'Şansele sunt URIAŞE' - cine îi va lua locul

Potrivit MEN, echipele vor verifica modul în care s-au derulat concursurile, îndeplinirea standardelor minimale pentru ocuparea acestor poziţii, pornind de la sesizările primite la MEN, dar şi prin sondaj şi modul în care, în cadrul universităţilor sau şcolilor doctorale, sunt respectate normele de etică, integritate şi deontologie profesională. Comisiile vor fi constituite din 2 reprezentanţi CNATDCU şi 2-3 reprezentanţi MEN, urmând a fi evitate incompatibilităţile. Totodată, MEN anunţă că ministrul Valentin Popa a solicitat membrilor Consiliului General al CNATDCU ”o mai mare implicare, astfel încât să nu mai existe disfuncţionalităţi în activitatea diverselorcomisii CNATDCU, menţionând că sunt multe teze de doctorat amânate, dar şi sesizări de plagiat nesoluţionate”, conform news.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.