Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

ZVON: Iohannis, viitor președinte al Consiliului European/ Dragnea, candidat al PSD la prezidențiale

blender.com
strategie umbra susta nebunie ascuns

Un zvon care tot dospește de câteva săptămâni în anumite etaje ale politicii românești a fost făcut azi public. Colegii de la Hotnews au decis să publice sec informația – Klaus Iohannis, posibil viitor președinte al Consiliul European, adică funcția pe care o ocupă în prezent polonezul Donald Tusk.

STIRIPESURSE.RO confirmă această informație din surse proprii și merge mai departe. Discuția este una mult mai amplă și o parte din ceea ce se întâmplă în justiție și în politică în aceste zile are directă legătură cu informația lansată.

Vizita ultimei șanse - De ce a venit Frans Timmermans la București. Lucrurile nespuse din cadrul întâlnirilor cu oficialii români

Pe lângă avantajul că vorbește bine limbile principale folosite în instituțiile europene, Klaus Iohannis are sprijinul strategic al Germaniei (la fel ca și Tusk în prezent) și implicit al Franței, al actualului șef al Comisiei și o excelentă imagine printre șefii de stat și de guvern din Uniunea Europeană. Așa s-ar explica și organizarea Summit-ului de la Sibiu și mai ales pozițiile constant pro-germanofile ale președintelui României.

Potrivit unor alte surse de la Bruxelles, președintele României ar fi o alegere excelentă și din punctul de vedere a ceea ce va urma în cadrul UE – Europa cu două viteze – și dacă acest lucru se va face sub președinția unui român, a II-a țară ca mărime din Est cu atât mai bine pentru axa Germania-Franța.

În acest context se explică și asaltul Coaliției PSD-ALDE în zona justiției. Se mizează pe o resetare a jocului politic din România. În absența candidatului Klaus Iohannis care ar coaliza întreaga zonă de dreapta, candidatul stângii unite ar avea o șansă mult mai mare.

Foame de bani - ANAF a declanșat `Operațiunea Jaful`

Surse din PSD susțin că Liviu Dragnea se pregătește de o candidatură la alegerile prezidențiale din 2019 și se spune că potrivit calculelor făcute alături de consilierii israelieni șansele ar fi unele destul de mari în condițiile în care în zona de dreapta un candidat cu șanse e greu de găsit.

Rămâne de văzut dacă zvonul va avea și acoperire și calculele care se fac în aceste zile sunt corecte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.