Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

CORUPȚIA din MAI: Șef de Brigada de Operațiuni Speciale, trimis în judecată de DNA pentru vânzare de informații

Inquam Photos / Octav Ganea
DNA sigla sediu

Şeful Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov, Emanoil Mirică, a fost trimis în juecată de procurorii DNA, într-un dosar disjuns din cel în care se fac cercetări pentru presupusa atribuire frauduloasă a unor contracte la spitale din judeţele Braşov şi Harghita. Mirică ar fi oferit informaţii din dosar altor personae vizate de cercetarea penală, întregunând activitatea procurorilor.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Directorul Metrorex DEMISIONEAZĂ din funcție, după scandalurile cu Cătălin Drulă

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui MIRICĂ EMANOIL, la data faptelor şef al Brigăzii de Operaţiuni Speciale Braşov din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru comiterea infracţiunilor de: folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, compromiterea intereselor justiţiei, luare de mită (4 acte materiale) şi trafic de influenţă (5 acte materiale).

De asemenea, a fost trimis în judecată administrtorul unei societăţi comerciale pentru dare de mită (4 acte materiale), cumpărare de influenţă (5 acte materiale) şi favorizarea făptuitorului.

”Prezentul dosar s-a disjuns din cauza penală privind presupusa atribuire frauduloasă, de către persoane din conducerea unor spitale din judeţele Braşov şi Harghita, societăţii omului de afaceri (inculpat în prezenta cauză), a unor contracte de achiziţie echipamente şi produse medicale supraevaluate, dintre care unele nu îndeplineau condiţiile de conformitate, iar altele nici nu erau necesare. În schimb, persoane din conducerea spitalelor şi/sau persoane cu ascendent şi influenţă asupra acestora ar fi primit sume de bani de la reprezentantul legal al firmei respective”, a transmis DNA.

Procurorii precizează că, în dosarul respectiv s-au dispus activităţi procedurale de către ofiţerii de poliţie din cadrul I.G.P.R. – Brigada de Operaţiuni Speciale Braşov.

”Cu această ocazie, în perioada 10 aprilie – 23 octombrie 2020, după ce inculpatul Mirică Emanoil, în calitatea menţionată mai sus, a aflat cu exactitate aspectele cercetate şi persoanele vizate de anchetă, ar fi comunicat aceste informaţii omului de afaceri, îngreunând urmărirea penală care se desfăşura în cauza. Pentru a conferi o anumită greutate celor transmise, ofiţerul de poliţie i-ar fi pus la dispoziţie omului de afaceri un înscris ce conţinea un rezumat fidel al unei încheieri de şedinţă, în care erau prezentate informaţiile de mai sus. Urmarea imediată a constat în faptul că omul de afaceri i-ar fi comunicat inculpatului Popa Marius Cristian, la data faptelor consilier local în municipiul Săcele (cercetat în cauza din care s-a disjuns prezentul dosar), tot ce aflase, ceea ce a făcut ca persoanele cercetate să îşi schimbe modalitatea de comunicare şi să sporească măsurile de precauţi”, au mai transmis procurorii.

Aceştia precizează că pentru aceste ”servicii”, dar şi în schimbul promisiunii de a-şi folosi influenţa pe care a pretins că o are pe lângă ofiţeri de poliţie şi procurori din cadrul D.N.A. – Serviciul Teritorial Braşov, pentru a afla mai multe detalii despre mersul anchetei şi pentru a influenţa cursul acesteia în direcţia unei soluţii de clasare, inculpatul Mirică Emanoil ar fi primit de la omul de afaceri mai multe foloase necuvenite (bani, produse alimentare şi intervenţii stomatologice).

Acest dosar a fost trimis spre judecare la Tribunal Braşov cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

”Faţă de celelalte persoane menţionate în comunicatele de presă anterioare se desfăşoare în continuare acte de urmărire penală”, au mai precizat procurorii.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.