Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cosmonauții ruși sunt în alertă: Presiunea aerului de pe ISS continuă să scadă, în pofida reparațiilor recente

NASA
Statia Spatiala Internationala, ISS

O reparaţie realizată de curând cu scopul de a stopa o scurgere de oxigen la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale (ISS) nu a reuşit să împiedice scăderea presiunii aerului în interiorul laboratorului orbital, au anunţat vineri cosmonauţii ruşi, citaţi de DPA.

"Presiunea aerului continuă să scadă, dar nu la fel de rapid", a precizat cosmonautul Anatoli Ivanişin, citat de agenţia de presă rusă TASS, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Raed Arafat: Este posibil ca aceste spitale să nu mai fie suficiente. Este clar că avem persoane pozitive care poate că nici ele nu știu .

Informaţia a fost anunţată la o zi după ce astronauţii au localizat sursa acelei scurgeri de oxigen, după săptămâni de căutări, şi au sigilat-o cu bandă adezivă.

Astronauţii de pe ISS, care au descoperit fisura urmărind un plic de ceai ce plutea spre ea în condiţii de imponderabilitate, doresc acum să o astupe sigilând-o cu un material mai performant.

"Poate că ar trebui să folosim plasturi mai eficienţi de la partenerii noştri", a declarat acelaşi cosmonaut rus, referindu-se la colegii lui americani.

Miercuri, s-a defectat şi sistemul de alimentare cu oxigen în modulul rusesc Zvezda, însă sistemul general a rămas funcţional în celelalte segmente ale laboratorului spaţial, care are o vechime de peste 20 de ani.

Citește și: Escrocherie de top: Un bărbat a pretins că este fost ministru, chestor de poliție, comisar șef sau judecător, după tipul de interes al persoane înșelate

Într-un incident separat, o coloană de fum s-a ridicat deasupra unui dispozitiv utilizat în timpul unui experiment realizat în sectorul rusesc al ISS. Alimentarea cu electricitate a fost întreruptă.

În prezent, şase astronauţi se află la bordul ISS. Trei dintre ei - americanul Chris Cassidy şi ruşii Anatoli Ivanişin şi Ivan Vagner - urmează să revină pe Terra la 22 octombrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.