Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe, după descinderea DNA: Procurorii au cerut documente despre angajări

Inquam Photos - George Călin
Inquam Costel Alexe

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, a declarat, joi, că ancheta procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi a vizat o serie de angajări şi transferuri făcute la Şcoala Populară de Arte "Titel Popovici" din Iaşi şi la Evidenţa Populaţiei.

  • "Azi dimineaţă la sediul Consiliului Judeţean Iaşi s-au prezentat comisari ai DNA Iaşi care au solicitat o serie de documente ce ţin de compartimentul Resurse Umane al Consiliului Judeţean Iaşi. Este vorba de organigrama din luna aprilie 2021 a Şcolii Populare de Arte Titel Popovici, o serie de angajări care au avut loc la această şcoală, şi un transfer de la o unitate teritorială administrativă din judeţul Iaşi la Evidenţa Populaţiei", a declarat preşedintele CJ Iaşi, Costel Alexe.

Conform declaraţiilor acestuia, vizaţi ar fi un referent cultural, un contabil, un muncitor necalificat care acum lucrează la Şcoala Populară de Arte, precum şi transferul soţiei primarului din localitatea Holboca la Evidenţa Populaţiei.

Alexe a ţinut să precizeze că instituţia pe care o conduce este transparentă în ceea ce priveşte angajările, organigrama de funcţionare a acestei instituţii dar şi a celor aflate în subordine fiind publicate pe site-urile lor.

  • "Aş vrea să menţionez cât se poate de clar, încă de la început, CJ Iaşi este una dintre cele mai transparente instituţii din ţară. Toate modificările de organigramă din subordinea Consiliului Judeţean sunt transparente şi publice. Pe site-ul CJ sau al instituţiilor subordonate sunt publicate toate aceste documente. Practic, pe site-ul Şcolii de Arte Titel Popovici sau a CJ Iaşi sunt publicate aceste organigrame. În ceea ce priveşte angajările în instituţiile subordonate CJ sau transferurile, Consiliul Judeţean nu are instituţional nicio implicare. Toate aceste angajări au fost făcute de cei care conduc aceste instituţii", a mai declarat preşedintele CJ Iaşi.

Întrebat fiind de jurnalişti dacă poate fi vorba de o corelaţie între controlul procurorilor anticorupţie şi alegerile interne de la sfârşitul săptămânii pentru desemnarea viitorului preşedinte al PNL, Alexe a replicat: "N-aş vrea să fac vreo corelare între actul de justiţie, pe care îl susţin şi sunt la dispoziţia organelor judiciare, şi festivalul democraţiei din PNL Iaşi".

În cursul zilei de joi procurorii anticorupţie au efectuat percheziţii domiciliare în patru locaţii situate în judeţul Iaşi, dintre care trei la sediul unor instituţii publice, într-o cauză ce vizează fapte de corupţie săvârşite în perioada februarie - august. Una dintre aceste instituţii a fost sediul Consiliului Judeţean Iaşi, o a doua Şcoala de Arte "Titel Popovici", de unde procurorii anticorupţie au ridicat mai multe documente într-un dosar penal ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie, care ar fi fost săvârşite în perioada februarie - august, după cum a informat DNA, prin intermediul unui comunicat de presă.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Iaşi şi Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.