Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costel Alexe spune că una dintre priorităţile sale va fi elaborarea Planului Naţional pentru Combaterea Tăierilor Ilegale

www.stiripesurse.ro
cascada, natură, apă, pădure

Deputatul PNL Costel Alexe, propus ministru al Mediului, susţine că procesul unificării cu Ministerul Apelor şi Pădurilor va consuma "ceva resurse", precizând că una dintre priorităţile sale va fi elaborarea Planului Naţional pentru Combaterea Tăierilor Ilegale, potrivit news.ro.

Costel Alexe a declarat pentru News.ro că, în acest moment, sunt două ministere, cel al Mediului şi Ministerul Apelor şi Pădurilor, şi că în urma comasării celor două instituţii “întreaga arhitectură organizatorică trebuie regândită“.

"În primul rând, trebuie să punem la punct instituţiile la nivel funcţional. În momentul acesta avem două ministere care trebuie să fuzioneze, deci întreaga arhitectură organizatorică trebuie regândită. Tot acest proces va consuma ceva resurse. În paralel, trebuie să demarăm discuţiile pentru elaborarea Planului Naţional pentru Combaterea Tăierilor Ilegale, trebuie să vedem cum deblocăm programul de finanţare pentru sisteme fotovoltaice şi vreau să discut cu grupul de lucru care se ocupă cu dezvoltarea SUMAL (sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase - n.r.). Tot urgent trebuie să planificăm campania de împădurire din primăvară şi să revizuim legislaţia din domeniul deşeurilor“, a afirmat deputatul Costel Alexe, ministru propus pentru portofoliul de la Mediu, Ape şi Păduri.

Citește și: Florin Cîțu după ce a picat votul din Parlament: ‘A fost un vot politic’

Costel Alexe a mai spus că discuţiile de marţi, la audierea sa în comisiile reunite de specialitate, au fost "bune şi sincere“, adăugând că după învestirea Guvernului, va colabora strâns cu parlamentarii din comisiile de mediu.

"Audierile au decurs normal, mai ales că în comisia de mediu sunt oameni care înţeleg bine domeniul. A contat şi faptul că în sală au fost prezenţi premierul desemnat Ludovic Orban şi Raluca Turcan, propusă ca vicepremier", a precizat Costel Alexe.

Deputatul PNL Costel Alexe, care este şi liderul organizaţiei judeţene Iaşi a liberalilor, a afirmat că se va bate pentru Moldova şi că va fi "o voce care va susţine proiectele regiunii“.

Costel Alexe a primit marţi aviz favorabil pentru portofoliul de la Mediu, Ape şi Păduri din partea parlamentarilor din comisiile reunite de specialitate. În favoarea sa au votat 23 de parlamentari, cinci aleşi s-au abţinut, iar alţi cinci au votat împotrivă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.