Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Costume purtate de Elvis Presley în turnee, cărţi, chitare şi alte obiecte ale artistului, expuse la Londra

tulsaworld.com
Elvis Presley

Costume purtate de Elvis Presley în turnee în perioada 1969 – 1977 vor fi expuse la Arena O2 din Londra, începând de vineri, alături de alte peste 200 de obiecte care i-au aparţinut artistului, între care se numără cărţi şi chitare, scrie NEWS.RO, citând The Guardian.

Citeşte şi: Lucrări de Picasso şi Warhol, printre cele peste 200 de opere de artă donate unui muzeu german

Expoziţia ”Elvis on Tour” va fi deschisă până pe 4 februarie şi va explora perioada 1969 – 1977, în care Elvis Presley se afla în turneu în Statele Unite ale Americii, susţinând peste 1.100 de spectacole. Expoziţia include peste 200 de obiecte care au fost aduse din arhivele muzeului Graceland din Memphis, multe dintre acestea fiind prezentate în Marea Britanie pentru prima dată.

Cele aproximativ 40 de costume sunt principalele exponate, mai ales salopetele create de Bill Belew, care au fost numite de fani - Amber Stone, Snowflake, Conquistador, Purple Owl, Stoned Eagle, White Pyramid, The Jewelled King of Spades, Spanish Flower şi Black Phoenix.

Între aceste costume se numără şi haina pe care Elvis Presley a purtat-o când a ajuns la ultimul spectacol al său, pe care l-a susţinut în Indianapolis, în iunie 1977. Artistul a decedat la şase săptămâni după acest concert.

Citeşte şi: Forbes: Anna Wintour, cea mai influentă femeie din media şi entertainment

Expoziţia mai cuprinde şi cărţi care i-au aparţinut lui Elvis, din domenii precum sport, religie şi numerologie, precum şi chitare, inclusiv chitara Gretzch Country Gentleman, pe care artistul a folosit-o în 1969 în Las Vegas.

Un alt exponat este cureaua din aur pe care Elvis Presley a primit-o de la International Hotel din Las Vegas şi pe care a purtat-o în 1970, la întâlnirea cu preşedintele Richard Nixon.

Elvis Aaron Presley, născut pe 8 ianuarie 1935, a fost cântăreţ şi actor american, considerat unul dintre cei mai importanţi artişti ai secolului al XX-lea. Supranumit ”Regele rock and roll”, Elvis Presley a inclus în piesele sale influenţe country şi rhythm & blues, iar albumele sale s-au vândut în peste 600 de milioane de copii pe plan mondial. A jucat în peste 30 de filme şi a câştigat numeroase trofee, inclusiv trei premii Grammy. A murit pe 16 august 1977, în Memphis, Tennessee.

Elvis Presley a fost căsătorit cu Priscilla Presley în perioada 1967 - 1973. Fiica lor, Lisa Marie, s-a născut pe 1 februarie 1968.

Citeşte şi: Julianne Moore va juca rolul activistei Gloria Steinem într-un film biografic .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.