Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cotidianul turc Hurriyet, condamnat la o amendă grea pentru insultă la adresa preşedintelui Erdogan

hurriyet

Unul dintre principalele cotidiane din Turcia, Hurriyet, a fost condamnat joi la o amendă grea pentru insultă la adresa preşedintelui ţării, Recep Tayyip Erdogan, într-un editorial, condamnare ce survine în plină campanie pentru alegerile legislative din 7 iunie, relatează AFP. 

Un tribunal din Ankara a estimat că un editorial al lui Mehmet Yilmaz, apărut în Hurriyet, reprezintă ''un atac împotriva drepturilor'' lui Erdogan. 

Instanţa l-a condamnat pe jurnalist, dar şi pe directoarea cotidianului, Vuslat Dogan Sabanci, la plata a 20.000 de lire turceşti (6.950 de euro) drept daune lui Erdogan, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu. 

Nu se precizează ce articol este incriminat, dar Hurriyet a publicat pe 25 august 2014 un lung editorial al lui Yilmaz care reamintea acuzaţiile de corupţie ce planau asupra lui Erdogan, la două săptămâni după victoria sa în alegerile prezidenţiale. 

În ultimul an, guvernul turc şi-a înmulţit măsurile în încercarea de a reduce la tăcere Internetul şi reţelele de socializare. În martie 2014, înainte de alegerile municipale, preşedintele a ordonat blocarea reţelelor Twitter şi Facebook, acuzate de preluarea acuzaţiilor de corupţie ce vizează anturajul său. 

Hurriyet, unul dintre cele mai vândute cotidiane din Turcia, îl critică ocazional pe Erdogan, dar menţine în general o linie prudentă. Dar tonul s-a schimbat o dată cu criticile puternice ale preşedintelui Erdogan privind mediatizarea de către Hurriyet a condamnării la moarte a fostului preşedinte egiptean Mohamed Morsi. 

Prima pagină a cotidianului de astăzi, ''Pedeapsa cu moartea cu 52 % din voturi'', a fost ţinta media proguvernamentale pentru că a sugerat aparent că şeful statului turc ar putea avea aceeaşi soartă ca Morsi, deoarece Erdogan a fost ales cu 52 % din voturi. 

AFP notează că formaţiunea politică a preşedintelui, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), caută să obţină o largă majoritate în cadrul unor alegerile legislative critice pe 7 iunie.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.