Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covasna: Noi posibile cazuri de pestă porcină la mistreţi

Unilad
porc mistret

Noi cazuri posibile de pestă porcină la mistreţi au apărut în judeţul Covasna. Numărul cadavrelor de mistreţi găsite pe fondurile de vânătoare au ajuns la 20, potrivit Mediafax.

Potrivit Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Covasna, la nici o lună după primele cazuri de pestă porcină africană la mistreț, în județul Covasna apar noi și noi cazuri.

Primele 4 cadavre de mistreț suspecte și apoi confirmate cu pesta porcină africană au fost găsite în 24 octombrie, pe fondul de vânătoare nr. 2 Brăduț și respectiv fondul de vânătoare nr.4. Herculian.

După această dată au mai fost găsite încă 16 cadavre de mistreț, din care de la 13 nu s-au putut preleva probe, deoarece erau sfâșiate de alte animale. Probele prelevate de la celelalte cadavre sunt în lucru.

Citește și: Mureș: Doi urși au fost loviți de maşini pe DN15. Unul dintre ei a murit

De la începutul anului au fost examinate în laborator 359 de probe provenite de la porcine domestice moarte sau suspecte de boală și din care în 7 cazuri s-a confirmat prezența virusului.

La efectivele de mistreț au fost examinate 1.166 animale recoltate prin vânătoare și 21 cadavre. Din probele recoltate din cadavre 4 probe au fost pozitive.

Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Covasna anunță că, având în vedere apropierea sezonului rece și perioada în care se sacrifică porcii, controalele vor fi intensificate.

„Din cauza extinderii pestei porcine africane, din data de 12 noiembrie 2019 cu excepția județului Suceava, toate județele țării au intrat în zona supusă restricțiilor conform legislației comunitare privind circulația porcinelor vii și a produselor din carne de porc”, arată sursa citată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.