Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

COVID-19 în Coreea de Nord - Crește numărul morților iar autoritățile iau măsuri drastice

Seldon.News
Coreea de Nord

Coreea de Nord a anunţat că 42 de oameni au murit, în timp ce ţara a început a patra zi de izolare la nivel naţional, relatează Reuters, potrivit Mediafax.

Recunoaşterea de către Coreea de Nord, joi, a faptului că se luptă cu un focar „exploziv” de Covid-19 a stârnit îngrijorări că virusul ar putea devasta o ţară cu un sistem de sănătate cu resurse insuficiente, capacităţi limitate de testare şi fără un program de vaccinare.

Agenţia de ştiri de stat KCNA a anunțat că ţara ia „măsuri de urgenţă” pentru a controla epidemia, dar nu există niciun semn că Pyongyangul ar urma să accepte ofertele internaţionale de vaccinuri.

„Toate provinciile, oraşele din ţară au fost complet închise şi unităţile de lucru, unităţile de producţie şi unităţile rezidenţiale au fost închise unele faţă de altele din dimineaţa zilei de 12 mai şi se efectuează o examinare strictă şi intensivă a tuturor oamenilor”, a raportat duminică KCNA.

Cu o zi înainte, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că răspândirea Covid-19 a aruncat ţara într-o „mare confuzie” şi a cerut o luptă totală pentru a depăşi epidemia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.