Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covid-19 - În plină criză sanitară Rio de Janeiro ar putea deschide barurile și restaurantele

cunoastelumea.ro
Statuie Cristos Rio de Janeiro

Barurile şi restaurantele s-ar putea redeschide vineri în Rio de Janeiro, unde plajele rămân oficial închise, a anunţat primăria, chiar dacă pandemia de coronavirus încă zguduie "oraşul minunat", la fel ca toată Brazilia, relatează AFP potrivit Agerpres.

Toate activităţile comerciale "neesenţiale" au fost suspendate pe 26 martie, când municipalitatea a decretat o săptămână întreagă de sărbători legale pentru a evita deplasările populaţiei şi aglomeraţiile în oraşul cu 6,7 milioane de locuitori.

Supermarketurile, farmaciile şi alte magazine cu produse de primă necesitate au rămas deschise. Restaurantele nu puteau funcţia decât cu livrări sau ridicări de comenzi.

Deşi Rio de Janeiro a înregistrat în această săptămână o medie de 100 de decese zilnice asociate COVID-19, vizitele la camerele de urgenţă încep să scadă, ceea ce, speră autorităţile municipale, ar trebui să se traducă într-o scădere a spitalizărilor şi a deceselor în următoarele săptămâni.

Barurile şi restaurantele vor putea funcţiona până la ora 21:00, iar magazinele, cinematografele, teatrele sau muzeele s-ar putea redeschide în anumite condiţii.

Cele mai importante atracţii turistice din Rio, precum statuia lui Hristos Mântuitorul, vor putea, de asemenea, să primească din nou vizitatori.

Pandemia de coronavirus care s-a soldat cu peste 345.000 de decese în decursul a peste un an în Brazilia, ţară cu 212 milioane de locuitori, un bilanţ al deceselor depăşit doar de Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.