Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Covid-19 - O partea vaccinului rusesc va fi produsă în India

Sputnik News
sputnik 5 vaccin

Fondul suveran rus (RDIF) a anunţat vineri că a încheiat un acord cu grupul farmaceutic indian Hetero în vederea producerii a peste 100 de milioane de doze pe an de vaccin împotriva covid-19 Sputnik V, relatează AFP potrivit news.ro.

”Hetero, unul dintre principalii producători de medicamente generice, a acceptat să producă în India peste 100 de milioane de doze pe an” de vaccin Sputnik V, a anunţat într-un comunicat RDIF, care a finanţat dezvoltarea vaccinului, precizând că producţia urmează să fie lansată ”la începutul lui 2021”.

Teste clinice ale vaccinului rus - în faza 2 şi 3 - sunt în curs în India, precizează RDIF în comunicat.

”Mulţumită cooperării noastre cu Hetero, vom fi în măsură să creştem în mod considerabil capacitatea de producţie şi să furnizăn populaţiei indiene o soluţie eficientă în această perioadă dificilă a pandemiei”, declară, citat în comunicat, directorul fondului Kirill Dmitriev.

RDIF anunţă că ”peste 50 de ţări” au depus ”cereri” de livrare a 1,2 miliarde de doze de vaccin Sputnik V.

În afară de India, vaccinul rusesc urmează să fie produs în Brazilia, China şi Coreea de Sud, potrivit aceleiaşi surse.

Rusia a anunţat marţi că Sputnik V, dezvoltat de Centrul de Cercetare Gamaleia de la Moscova are o eficienţă de 95% - un rezultat echivalent cu al vaccinurilor dezvoltate de alianţa Pfizer/BioNTech şi întreprindere americană Moderna.

”Preţul unei doze de Sputnik V pe piaţa internaţională va fi de cel puţin zece dolari”, a anunţat Fondul suveran rus.

Vaccinul Sputnik V se află în prezent în faza 3 de testare clinică randomizată în dublu orb - în care nici pacientul şi nici medicul nu ştiu dacă este vorba despre un placebo sau vaccin  - asupra unui număr de 40.000 de voluntari.

Concurenţa internaţională este acerbă în vederea dezvoltării unui vaccin împotriva virusului SARS-CoV-2 care cauzează pandemia covid-19, care a paralizat numeroase ţări de la începutul anului.

Rusia este hotărâtă să domine cursa vaccinului împotriva covid-19 şi a anunţat încă din august - înaintea testelor clinice la scară mare - o eficienţă a Sputnik V, provocând îndoieli în rândul comunităţii ştiinţifice internaţionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.