Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Un singur pacient Covid mai e internat la ATI în spitalul Witting / Medic: Am pierdut 5 pacienți non-Covid pentru că nu am putut să-i internez

Shutterstock
spital terapie intensiva

Spitalul CF Witting din Capitală are internaţi în total 8 pacienţi, dintre care unul singur în secţia de ATI COVID a unităţii sanitare, la peste 300 de angajaţi. 6 chirurgi au fost detaşaţi la alt spital pentru a-și putea face meseria.

Dr. Dana Drăgoescu, director medical al Spitalului CF Witting din Capitală, a explicat pentru News.ro că au fost făcute mai multe demersuri pentru redeschiderea spitalului şi pentru alţi pacienţi cu alte afecţiuni.

„Solicităm să fim spital non-Covid pentru că suntem spital monopavilionar şi nu pot fi făcute circuite Covid şi non-Covid. În total sunt 8 pacienţi, unul în secţia de terapie intensivă, 4 cazuri cu suspiciune de Covid şi trei cazuri confirmate. Spitalul are o capacitate de 320 de paturi”a declarat pentru News.ro Dr. Dana Drăgoescu.

"Sunt foarte mulţi pacienţi care sunt non-Covid, care au patologie complexă, care au nevoie de ajutor medical, sunt foarte mulţi, mulţi şi-au pierdut viaţa tocmai pentru că nu au venit la controale, nu şi-au reevaluat starea de sănătate. Trebuie deschise spitalele, şi eu am avut pacienţi care şi-au pierdut viaţa, nu am putut să-i internez, sigur, internarea în alte spitale de asemenea a fost foarte dificilă sau nu a fost posibilă, am pierdut 5 pacienţi pentru că nu au putut intra în spital pentru controale, în general diabetici decompensaţi sau cu insuficienţă cardiacă decompensată, cu boli cronice în stadii avansate”, a precizat ea.

Precizările DSP Bucureşti

Şeful DSP Bucureşti a explicat că documentaţia depusă de conducerea spitalului pentru a obţine avizul de funcţionare pe noua structură pentru a permite pacienţilor cu alte afecţiuni să intre în spital este însă incompletă. În acest sens, spitalul va trimite documente suplimentare curând. Chiar şi aşa  spune medicul Oana Nicolescu, o echipă DSP va ajunge mâine la spital pentru a verifica circuitele şi secţiile unităţii sanitare, inclusiv cea de ATI, ceea ce înseamnă că unitatea s-ar putea redeschide curând şi pentru pacienţii cu alte afecţiuni. Unitatea sanitară a tratat exclusiv pacienţi cu Covid 19 de la sfârşitul lunii iulie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.