Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă, acuzație incendiară: 'Toată lumea, de la Băsescu în jos, a fost într-o complicitate'

cozmin gusa

stiripesurse.ro vă prezintă principalele știri ale zilei, având ca temă centrală reacția consultantului politic Cozmin Gușă în legătură cu recentele dezvăluiri făcute de fostul ofițer SRI Daniel Dragomir referitor la alegerile prezidențiale din 2009.

realitatea.net:

Consultantul politic Cozmin Guşă a analizat, la emisiunea Talk News, cu Denise Rifai, de la Realitatea TV, cele mai recente dezvăluiri făcute luni de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir la Comisia de anchetă a alegerilor din 2009. Dragomir a susţinut că grupul de persoane care se aflau acasă la Gabriel Oprea ar fi luat "măsuri operative" pentru a-şi păstra funcţiile.
Cozmin Guşă a precizat că perspectiva sa este aceea a unui om extrem de apropiat de ce s-a întâmplat în acea noaptea a alegerilor din 2009 pentru că ocupa funcţia de strateg de campanie al lui Mircea Geoană.
"Sunt chiar cel mai apropiat de acele momente, am fost strategul campaniei lui Mircea Geoană, al unei campanii care a câştigat alegerile în 2009, la limită, după greşeli, după ezitări ale staff-ului de campanie cu cei doi şefi de campanie, Liviu Dragnea şi Viorel Hrebenciuc, Geoană totuşi a câştigat alegerile", a spus Guşă.
(...) "E foarte bine să discutăm, e bine să înţeleagă oamenii că instituţii de la vârf, inclusiv SRI, au fost implicate în fraudarea alegerilor în favoarea lui Băsescu, dar pentru că se insistă foarte mult doar pe ideea că doamna Kovesi e vinovata de serviciu, în condiţiile în care dânsa nu avea cum să fraudeze alegerile, e absolut în van, pentru că o concluzie care se impune este că în 2009 instituţiile statului au fraudat legea şi ordinea statului de drept pentru a dubla un mandat al preşedintelui în funcţie, un lucru gravissim.
Dacă ne uităm astăzi cum îi tratează azi acel preşedinte care a fost în funcţie pe cei care l-au ajutat, de la Coldea în jos, Maior şi alţii, vom rămâne perplecşi, pentru că nu putem pricepe ce e între ei dacă Băsescu îi acuză de toate aceste lucruri şi ei nu zic nimic? Cu ce se mai şantajează în plus faţă de ceea ce deja s-a întâmplat? Băsescu e cel care ar fi trebuit să spună: "Da, am fraudat alegerile, le-am dat ordine, i-am călcat pe cap" şi nu prostia spusă de el la miezul nopţii, "I-am ciuruit". El ştia că tot statul a participat la fraudarea alegerilor, faptul că nu spune nimic şi tace ne arată că ceva scârţâie şi că absolut toată lumea, de la Băsescu în jos, au fost într-o complicitate. Vreau să vă reamintesc că cei doi şefi de campanie ai lui Geoană, Hrebenciuc şi Dragnea, sunt oameni care l-au trădat pe Geoană, care n-au participat la efortul de condamnare a fraudei, vorbeam singur, ca Moise în pustiu şi ceream renumărarea voturilor. Toţi sacii cu voturi nu mai există pentru că un incendiu, niciodată diagnosticat şi a cărui cauză e necunoscută, a mistuit toate acele voturi care ar fi trebuit să fie renumărate. Nimeni n-a comentat vreodată că acele alegeri ar fi trebuit anchetate. Într-o astfel de republică trăim astăzi", a mai spus Guşă. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Companiile încep să calculeze care este impactul schimbărilor fiscale anunţate de guvernul PSD în ceea ce priveşte impozitarea salariilor şi trecerea contribuţiilor de la companie la angajat.
Terapia Cluj a prezentat un calcul cu variantele posibile pentru un salariu brut 4.000 de lei, atât pentru angajaţi, cât şi pentru angajatori. În prezent, la un salariu brut de 4.000 de lei, un angajat primeşte un salariu net de 2.806 lei. Cât trebuie să plătească o companie în plus şi cât câştigă sau pierde un angajat după schimbările fiscale?
Cele patru scenarii posibile pentru salariaţi şi angajatori după trecerea contribuţiilor în sarcina angajatului:
1.      Primul scenariu, şi totodată cel mai pesimist pentru angajaţi, este transferul de contribuţii sociale de 35% realizat fără scăderea impozitului pe venit la 10%. În acest scenariu salariul brut ar rămâne neschimbat de angajator, iar salariul net al angajatului ar scădea semnificativ, la 2.184 de lei, o reducere de 622 de lei.
2.      Al doilea scenariu este cel mai pesimist pentru angajatori, şi anume transferul de contribuţii sociale în sarcina angajatului cu un impozitul pe venit neschimbat (rămâne 16%), dar şi salariul net să rămână neschimbat. Pentru aceasta, salariul brut ar trebui să crească la 5.158 de lei, ceea ce reprezintă o cheltuială suplimentară de 1.158 de lei, suportată de angajator.
3.      Al treilea scenariu este de transfer al contribuţiilor sociale în sarcina angajatului, alături de reducerea impozitului pe venit la 10% şi păstrarea salariului net neschimbat de către angajator. Un prim impact ar fi creşterea salariului brut la 4,814 de lei, iar netul ar rămâne neschimbat, la 2.806 lei. (Mai multe detalii AICI)

Digi24:

Într-un context cu America slăbită de Trump și Europa măcinată de probleme interne, China simte că e momentul să accelereze pedala în lupta pentru putere.
China este un stat autoritar, cu economie controlată politic. Mulți prevesteau că declinul este inevitabil din cauza asta. Totuși, criza economică mondială nu prea a afectat-o, iar în 2017 pare să fi depășit turbulențele de pe piața bursieră. În clipa asta este a doua economie din lume, după SUA. Cu toate că există un risc ca statul să fie afectat de îndatorările mari, lidershipul acestuia sărbătorește intrarea într-o eră a influenței chinezești.
Intențiile Chinei nu sunt să se integreze în modelul politic și economic al Occidentului, ci să își impună propria viziune, ceea ce înseamnă expansiunea externă a companiilor croite după regulile partidului comunist.
Congresul național al partidului comunist are loc odată la cinci ani și este menit să stabilească lidershipul și prioritățile naționale.
Mandatul președintelui Xi Jinping a fost prelungit pentru încă cinci ani și filosofia acestuia a fost introdusă în Constituție, o onoare de care reformatorul Deng Xiaoping a avut parte doar după moarte. Mai mult, modul în care s-au ales membrii Comitetului Permanent al Politburo arată că nu prea se conturează succesori pentru Xi—mandatele sunt de obicei de 10 ani, dar în situația de față ne putem aștepta ca Xi Jinping să rămână conducător pentru mult timp de acum înainte. (Mai multe detalii AICI)

RFI:

12 capete de acuzare au fost formulate împotriva lui Paul Manafort și a asociatului său Richard Gates. Printre ele: spălare de bani, declarații false dar și nedeclararea unor conturi deținute în străinătate, complot împotriva Statelor Unite. Cei doi s-au predat la biroul FBI din Washington și au pledat nevinovați. În total, 3 persoane din stuff-ul lui Donald Trump au fost inculpate în cadrul anchetei privind ingerința rusă în campania prezidențială din 2016.
Actul de inculpare se întinde pe 31 de pagini. Paul Manafort și asociatul său Richard Gates sunt inculpați pentru activități nedeclarate de lobby și consultantă pentru fostul președinte ucrainean pro-rus Viktor Ianukovici. Peste 75 de milioane de dolari au fost transferate prin intermediul unor conturi offshore ale celor doi. Paul Manafort este acuzat că ar fi « spălat » 18 milioane de dolari.
O amplă anchetă a fost deschisă de procurorul special Robert Mueller și vizează ingerința Rusiei în alegerile prezidențiale din noiembrie 2016. Conform New York Times, numele lui Richard Gates apare pe documentele unor firme cu sediul în Cipru prin intermediul cărora Paul Manafort ar fi primit plăți provenite din Europa de Est.
Un alt membru al echipei de campanie a lui Donald Trump, George Papadopoulos, a fost inculpat și a pledat vinovat pentru că a mințit FBI în cadrul anchetei privind ingerința Rusiei în campania americană. Inițial a mințit FBI iar acum colaborează cu FBI. George Papadopoulos era responsabil cu chestiuni de politică externă în timpul campaniei prezidențiale din 2016. El recunoaște că a pus pe o pistă falsă ancheta FBI, după cum indică un document semnat de procurorul Robert Mueller.
Sunt primele persoane inculpate în cadrul acestei anchete conduse de Robert Mueller, fostul director al FBI numit în luna mai șeful acestei investigații. Ancheta condusă de agențiile de informații americane arătau în luna ianuarie că a existat o ingerință rusă pentru a favoriza alegerea lui Donald Trump la șefia Casei Albe. Președintele american Donald Trump a negat acuzațiile, la fel și Kremlin. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.