Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă 'APRINDE' scandalul momentului de la vârful PSD: 'Tudose a dat un ȘAH MAJOR liderilor din partid'

Inquam Photos / Octav Ganea
Mihai Tudose

Consultantul politic Cozmin Gușă este de părere că premierul Mihai Tudose i-a surprins pe toți liderii din PSD cu poziția sa publică din ultimele zile, una extrem de normală, prin care i-a pus într-o poziție incomodă nu doar pe Gabriela Firea, ci și pe Liviu Dragnea și pe consultanții săi israelieni.

Prin distanțarea de gestul lui Firea, premierul Mihai Tudose a stricat planurile edilului Capitalei de a beneficia de oportunitatea, pe care i-a lăsat-o șeful social democrat Liviu Dragnea, de a candida la viitoarele alegeri prezidențiale.

Citește și: Tudor Chirilă, ATAC la adresa unor protestatari: 'Nu va ieşi nimic bun decât pentru cei care aşteaptă să demonstreze că în piaţă e o mână de huligani'

”Tudose, de la Sfântul Andrei i-a surprins pe toți cu o poziție publică extrem de normală, în care neînjurând pe nimeni, și-a exprimat îndoiala mare atât față de târgul din Piața Victoriei, care nu i s-a părut potrivit, cât și față de demersul legat de SUA, care în niciun caz n-ar fi trebuit să fie făcut în acest fel. Le-a dat un șah major liderilor PSD, cât și consultanților israelieni ai lui Dragnea, care nu bănuiau că un prim ministru poate veni să le dea o lecție”, a declarat Gușă în emisiunea ”Realitatea Românească”, moderată de Octavian Hoandră.

În acest context, Cozmin Gușă a dezvăluit că Liviu Dragnea a vrut să-și rezerve postura de viitor candiat la președinție din partea PSD, dar nu s-a putut din cauza problemelor sale penale. Astfel, el și-a ascultat consultanții israelieni, care i-au sugerat-o pe Gabriela Firea.

”Astfel, Gabi Firea s-a gândit că s-ar putea să dea un atac și l-a țintit pe masculul Alfa al PSD, care pare că ar fi Tudose - atât datorită funcției pe care o are, cât și al stilului său războinic pe care de la ultimul comitet executiv și l-a manifestat”, a adăugat Gușă.

”Această grabă și această cădere în penibil a venit pe baza atacului-surpriză, în liniile partidului și normalității, pe care Mihai Tudose l-a realizat vineri. A fost legitim. Primarul Firea se întreabă de ce n-o fi sunat-o, sau de ce n-a informat-o. Eu spun altceva. Atunci când a programat târgul, sub fereastra prim-ministrului, care are un rang mult mai mare, ea a avut decența să-l sune pe prim-ministru că vrea să facă un târg de Crăciun acolo?”, a punctat consultantul politic.

Citește și: Scandalul din Piața Victoriei a făcut VALURI și în presa internațională: Ce au scris marile agenții despre incidentele din fața Guvernului

Într-o comparație inedită, Cozmin Gușă a mai spus că Gabriela Firea este un ”iepure de curse, ca la atletism”. El a explicat în acest mod strategia pe care consultanții israelieni ai lui Dragnea i-au sugerat-o vis-a-vis de Gabriela Firea.

”Dragnea pentru că n-a putut să ajungă prim-ministru, și-a rezervat, așa din vârful mustății arse de fumul țigărilor, postura de viitor candidat la președinție. Dar el nu putea să numească acest lucru, atunci a preferat un iepure, exact ca la cursele de 3.000 de metri în ateletism. Acolo, un iepure aleargă primele tururi, ca să țină tempo-ul și, după aceea, când ajunge la final, el sau abandonează, sau se află pe ultimele locuri. Aceasta a fost strategia pe care consultanții israelieni ai lui Dragnea i-au sugerat-o legată de Gabi Firea. Numai că involuția politică și evidența faptului că Liviu Dragnea nu mai poate să conteze în acest moment într-o luptă prezidențială arată că Gabi Firea vrea să se transforme dintr-un iepure în altceva. Astfel, ea s-a gândit că s-ar putea să dea un atac și l-a țintit pe masculul Alfa al PSD, care pare că ar fi Tudose - atât datorită funcției pe care o are, cât și al stilului său războinic pe care de la ultimul comitet executiv și l-a manifestat”, a declarat Cozmin Gușă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.