Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă a EXPLODAT după ce CTP a declarat că creștinismul a INTERZIS rațiunea: Raționamente similare celor emise de comuniști

Gușă

Analistul politic Cozmin Gușă îl acuză pe jurnalistul Cristian Tudor Popescu că are idei comuniste. Asta după ce jurnalistul a declarat că creștinismul ar fi interzis rațiunea.

 

"ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI!" și "MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS!"

ÎNȚELEPCIUNEA LUI VASILE ERNU versus “RĂGETUL” CTP-ului.

Citește și: Scandalos! Iulian Bulai a luat-o razna! Se folosește de imaginea marelui poet Mihai Eminescu

Acum peste 40 de ani, în sala de clasă, priveam mai toți la tabloul zâmbitor al lui NICOLAE CEAUȘESCU ce trona pe perete, dar în majoritatea școlilor acesta era încadrat cu ziceri de tipul "ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI, ÎNVĂȚAȚI!" sau "MINTE SĂNĂTOASĂ ÎN CORP SĂNĂTOS!", mesaje ce erau pirogravate pe bucăți de placaj lăcuit. În baza acestor îndemnuri, de câteva zeci de ani se organizează cele mai audiate conferințe publice, unde speakeri talentați perorează despre căile de a obține succes în viață. Comunismul o făcea în felul său, la noi mai ceaușist (mai "din topor"), dar cu eficiență relativă pentru cei ce percepeau astfel, chiar și subliminal, nevoia de a învăța și de a face sport, pentru a avea o viață de succes.

Le-am povestit asta ieri într-o videoconferință unor tineri doritori să priceapă mai bine care a fost calea generației mele spre performanță, dar și care sunt avatarurile ce-i împiedică pe ei azi, și mă pregăteam să scriu un text zilele astea, gândindu-mă că ar avea utilitate pentru mai mulți. Nu mai scriu textul, pentru că am găsit o analiză bună și cuprinzătoare a lui VASILE ERNU în LIBERTATEA, pe care vă invit s-o lecturați și s-o răspândiți tinerilor din preajma voastră. El prezintă pe scurt diferențele specifice ale sistemelor de educație la distanță în timp de 20-30 de ani, felul în care evoluția tehnologică exponențială a distrus procedurile pentru învățarea ce generează performanțe intelectuale, lenevind gândirea și lovind fatal în capabilitatea de autodezvoltare. Un fragment semnificativ din analiză:

"În 1971, când m-am născut, în top 10 mondial la olimpiadele de matematică, 8 erau țări comuniste (România, în primele 5). De ce? Iar la școală fiecare al treilea copil știa un instrument. Ce spune asta? Ce naiba s-a întâmplat acolo? E de învățat o lecție? De ce erau așa buni? Nu pentru că esticii aveau două creiere sau șase degete la o mână, o, nu! Erau ca și ceilalți oameni. Atenție: ce spun nu e vorba de confruntare Est-Vest, de justificarea unei ideologii, ci de un mecanism social nu foarte sofisticat. Vestul era bun în multe alte lucruri (erau mult mai buni ca noi în științe sociale, economie, politici publice de exemplu – și au rămas astfel).

(...) Educația era cel mai sigur și ieftin ascensor social – oricine dorea urca în acel ascensor social – fără bani și fără nevoie de „sânge albastru” și bani de la părinți: erau mecanisme sociale care funcționau."

https://www.libertatea.ro/.../educatia-clasica-presupune...

P.S. Câțiva prieteni mi-au semnalat spre a comenta și "răgetul" CTP-ului slobozit aseară la DIGI24

(https://www.stiripesurse.ro/cristian-tudor-popescu-crestinismul-a-interzis-ratiunea_1594475.html)

, dar citind ce-a zis, e clar că e pierdere de vreme să comentez raționamente pe care le emiteau în mod similar activiștii PCR mediocri, la conferințele organizate de PARTID prin Căminele Culturale din satele României comuniste. Evoluția CTP-ului e pilduitoare însă spre a arăta decăderea din ultimii ani a unor intelectuali consolidați, dar care și-au concentrat eforturile strict pentru a obține aplauze de la cei "proști, dar mulți", adică cei care au urmărit să devină DIVE. CTP-ul este dintre cei ce-au și reușit!

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.