Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cozmin Gușă lansează o ipoteză incendiară despre posibilul premier: 'Sistemul te ridică și tot el te doboară'

Gușă

Analistul politic și membru PSD, Cozmin Gușă, susține că nu este exclus ca Alexandru Rafila să fie numit de Klaus Iohannis premier, în ipoteza în care partidele de dreapta (PNL-USR-PLUS-UDMR) nu găsesc un nume pentru șeful guvernului.

„LuCOVID RATEAZĂ NEGOCIERILE ȘI-O IA RAPID PE URMELE LUI DRAGNEA, ÎNVĂȚÂND TARDIV ȘI EL ACEEAȘI LECȚIE A "SISTEMULUI":

"REZERVIȘTII TE RIDICĂ, ȘI TOT EI TE DOBOARĂ!"

LuCOVID ne-a explicat după demisia sa impusă de către Iohannis, că va coordona negocierile pentru formarea unei majorități ce să dea PNL-ului funcția de prim-ministru. Ieri a încercat 6 ore, azi doar 2 ore, s-a lăsat cu "circotecă" și cu atacuri ale sale la adresa pluseriștilor ce-l ironizează-n postări, plus o nervozitate afișată, similară cu cea a lui Ciolacu din seara alegerilor (Ciolacu ce-a priceput atunci că pesediștii au câștigat degeaba, scorul fiind prea mic pentru a emite pretenții de guvernare).

Așadar, "LuCOVID = EȘEC"! Însă atât de mare e eșecul lui Orban, încât nici persoana sau fotoliul de prim-ministru pentru PNL nu mai sunt certe, deși partidul a votat în unanimitate a doua propunerea a lui Iohannis, Florin CÎȚU. Csilla HEGEDUS, reprezentanta UDMR, e singura care ne-a prezentat corect situația de la finalul discuțiilor: "(...) Negocierile coaliţiei s-au încheiat astăzi, NU AM PUTUT CONVENI ASUPRA PERSOANEI PREMIERULUI. PNL şi USR-PLUS îşi sugerează CANDIDAȚII PROPRII de prim-ministru mâine la negocierile cu şeful statului." (stiripesurse)

Deci mâine, orgoliosul Iohannis, în loc să-și savureze neo-majoritatea ce-i sprijină propunerea CÎȚU, va trebui să dea față din nou și cu posibilitatea "CIOLOȘ Prim-ministru", de care fuge ca "dracul de tămâie", de când "Dacian, copil viclean și sălăjean" i-a trădat pe liberali la alegerile din 2016, câștigate la scor de către cuplul DRAGNEA-COLDEA (cu un sprijin consistent al lui Vasile Dîncu, vice-prim-ministrul de-atunci, cu care Iohannis se va reîntâlni mâine la Cotroceni????).

În plus, Iohannis va avea mâine o problemă de legalitate dacă vrea “premierul meu”, deoarece cea mai legitimată propunere la consultările oficiale nu va mai fi a neo-coaliției sale, ci chiar ALEXANDRU RAFILA DIN PARTEA PSD, susținut de cei mai mulți parlamentari, urmat în ordine de FLORIN CÎȚU, DACIAN CIOLOȘ, CĂLIN GEORGESCU, poate și cineva susținut de către UDMR.

Și uite ce șir de probleme create de LuCOVID lui Iohannis, toate din cauza disperării sale de a-și atrage poziția (vitală pentru el, ce-i drept!) de președinte al CDep.!

Să explic asemănarea cu situația lui Dragnea din 2019: la promisiunea REZERVIȘTILOR că sentința sa de a doua zi de după europarlamentare va fi de ACHITARE, Dragnea a fost de-acord să “trântească” alegerile din 26 mai în favoarea lui Iohannis-PNL, neturând motoarele și neorganizând numărătoare paralelă la PSD; rezultatul îl știți, Dragnea e încă la pușcărie, iar PSD și-a început atunci "drumul decăderii". În mod similar, ceea ce-a făcut LuCOVID ieri și azi, ratând negocierile strict din cauza funcției sale de la CDep., poate lăsa PNL-ul fie fără premier, fie fără ministere importante, iar de-aici la scandal intern și decădere mai e un pas. În plus, faptul că Iohannis l-a “CASTRAT” pe LuCOVID prin cererea de demisie, iar REZERVIȘTII nu l-au mai ajutat ieri și nici azi, dictând cuplului CIOLOȘ-BARNA să nu renunțe în favoarea lui ORBAN, mie îmi zice clar că "pereoada" LuCOVID se-ncheie și dpdv al șefiei PNL. Iar cu liota de penali din jurul său, din dosarul deschis la Parchet (Antonel Tănase, Costel Barbu, Virgil Guran, Tănase Stamule, etc.), va învăța și el, alături de mulți alții dinaintea lui (Băse, Tări, Pontache, Dragnea, etc.), că "SISTEMUL TE RIDICĂ, ȘI TOT EL TE DOBOARĂ"! Dacă te bazezi doar pe el”, a spus Cozmin Gușă pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Bătălia pentru funcţii, neschimbată de peste 100 de ani - 'Cronica' negocierilor PNL-USR-PLUS-UDMR, făcută de I.L. Caragiale .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.