Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO În Craiova a fost lansată o aplicație prin care localnicii pot afla ora exactă la care vine autobuzul! Însă călătorii stau în ploaie și așteaptă

Facebook
Autobuz

Regia Autonomă de Transport Craiova a lansat, marți, o aplicație online cu ajutorul căreia călătorii își pot configura singuri traseul pe mijloacele de transport în comun. Autoritățile spun că e un pas spre a transforma Bănia într-un oraș smart, deși călătorii stau în ploaie.

Cu un singur click, călătorii pot afla în cât timp ajunge autobuzul sau tramvaiul în stație, care este cea mai scurtă rută către destinația dorită și pot decide ce mijloc de transport în comun folosesc. Totodată, cu ajutorul aplicației pot cumpără online bilete sau abonamente.

Autoritățile spun că astfel Craiova a făcut un pas spre a deveni un oraș smart, chiar dacă, deocamdată, călătorii așteaptă autobuzul și tramvaiul în ploaie.

Citește și: Două fete, de 6 şi respectiv 9 ani, din Vâlcea, spulberate pe trecerea de pietoni, pe DN 64

„E un pas mare în transportul în comun din Craiova. Începem să ne modernizăm și începem să ne modernizăm și în acest sens al conceptului de smart-city, asta după ce am făcut și facem în continuare pași importanți în dezvoltarea transportului în comun din Craiova. (…) Este adevărat că nu sunt adăposturi în stații. Ieri a fost ultima zi de depunere a ofertelor pentru adăposturile stațiilor de tramvai. Tot săptămâna trecută s-a lansat, în SICAP, achiziția pentru 28 adăposturi destinate stațiilor de autobuz. Cred că undeva la mijlocul lunii, 15-16, este termenul de depunere a ofertelor”, a declarat Sorin Manda, administratorul public al Craiovei.

Aplicația „Craiova Transport” este oferită gratuit de o firmă din Craiova și este disponibilă în magazinele telefoanelor mobile.

„E utilă. Știi la ce oră vine, nu stai în stație, cum stăm acum, spre exemplu, că nu știm la ce oră vine. E destul de utilă”, a declarat o craioveancă

„Stăm mult în stație, ce-i drept. E lume care circulă, mai ales dimineața, stăm ca peștii în tramvaie sau autobuze. Dacă o fi nevoie o s-o descarcăm”, a spus o altă femeie.

Potrivit autorităților, până la finalul anului 2019, în Craiova vor ajunge și 25 de autobuze noi.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.