Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cramele Cotnari au schimbat etichetele unora dintre cele mai apreciate vinuri, în cadrul campaniei 'Crama Transparentă'

Radu Pop

Cramele Cotnari au rebrand-uit etichetele vinurilor demiseci Grasa de Cotnari, Cotnari Busuioacă și Cotnari Tămâioasă Românească, în cadrul campaniei „Crama Transparentă”, întărind astfel mesajul companiei, de cramă deschisă și transparentă în relația cu consumatorii direcți.

Prin intermediul noii platforme www.cramatransparenta.ro, Cotnari pune la dispoziția consumatorilor și celor interesați de procesul de vinificare informații detaliate despre producție, acces în cele trei crame și degustări de vin. Mai mult decât atât, vizitatorii pot urmări în regim de live streaming imagini din cramă și, în plus, compania a pus la dispoziție un număr de telefon dedicat pentru discuții directe cu reprezentanții companiei, (0232) 730 392, dar și un număr de whatsapp, 0741 290 940.

De asemenea, cei interesați să viziteze cramele Cotnari o pot face gratuit, la fața locului, în cadrul unui tur ghidat care include o vizită în una  dintre cele trei crame Cotnari, o degustare a vinurilor, dar și un certificat de Ambasador al Cramei Transparente, însoțit de un cod de reducere de 20%, valabil timp de trei luni de la vizită.

Prin campania Crama Transparentă vă invităm să descoperiți farmecul și tradiția vinului românesc într-o experiență autentică și inovatoare, fie că ne vizitați personal sau virtual, din confortul casei dumneavoastră. Așteptăm cu nerăbdare să vă primim și să împărtășim din pasiunea noastră pentru vinul de calitate, răspunzând la întrebări și oferindu-vă o experiență de neuitat. În ceea ce privește planurile companiei, suntem dedicați investițiilor în infrastructură pentru a continua să creștem și să ne îmbunătățim serviciile. Până în prezent, am făcut achiziții semnificative, inclusiv în bene noi pentru recoltare mecanizată și o secție complet nouă de prelucrare mecanizată a strugurilor, având o capacitate de prelucrare de 500 de tone pe zi. De asemenea, ne propunem să replantăm aproximativ 80 de hectare de vie pentru a îmbunătăți calitatea și randamentul. Modernizarea secției existente de prelucrare a strugurilor prin achiziționarea a 4 desciorchinatoare și 2 prese noi, precum și extinderea capacităților de fermentare cu încă 4 milioane de litri, vor contribui semnificativ la optimizarea proceselor și reducerea perioadelor de recoltare. Aceste investiții reprezintă un angajament solid al nostru față de inovație și excelență în industria vinicolă, valoarea totală estimată a acestor proiecte ridicându-se la aproximativ 20 de milioane de lei.a declarant Remus Deleanu, Director General Cotnari S.A.

content-image

În topul preferințelor consumatorilor se află în continuare Grasa de Cotnari și respectiv Tămâioasa Românească, soiuri pure românești, care ocupă cel mai însemnat procent din vânzările Cramei. Reprezentanții companiei afirmă că în România, în ultimii ani, a crescut interesul și pentru vinurile rose. Acest trend a făcut ca sortimentul Cotnari Busuioacă rose să ocupe un loc important în cifra de afaceri de 134 milioane lei înregistrată în 2023. În ceea ce privește vinurile seci și cele spumante, soiul Frâncușa a avut cea mai importantă creștere.

---

Despre Cotnari

Podgoria Cotnari se întinde pe o suprafață de aproximativ 1750 hectare de vie, fiind dedicată exclusiv soiurilor autohtone de struguri. De la Grasa de Cotnari la Fetească Neagră, gama de vinuri acoperă toate preferințele, de la cele dulci și demidulci la cele seci și spumante. Grupul Cotnari deține trei crame distincte: crama Cotnari, crama Axinte și crama Vlădoianu. În timpul perioadei de recoltare, se procesează anual aproximativ 21 milioane de kg de struguri, din care se obțin aproximativ 15 milioane de litri de vin. Capacitatea de prelucrare este de 900 tone / zi la crama Cotnari (exceptând noua secție de prelucrare mecanizată) și 200 tone / zi la crama Axinte. Volumul total de vânzări se ridică la aproximativ 12,5 milioane de unități / an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.