Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește tensiunea în Golful Persic: armata SUA a trimis o aeronavă în Strâmtoarea Hormuz

cuvantul-ortodox.ro
hormuz stramtoare iran

Armata Statelor Unite a transmis vineri că o aeronavă de supraveghere monitorizează situația din Strâmtoarea Hormuz, după ce Gardienii Revoluției au sechestrat un petrolier britanic, conform Euronews, potrivit Mediafax.

De asemenea, armata Statelor Unite a transmis că este în legătură cu toate navele americane aflate în zonă.

„Avem o aeronavă de patrulare în spațiul aerian internațional din zonă, pentru a monitoriza situația din Strâmtoarea Hormuz”, a declarat Earl Brown, purtător de cuvânt al Comandamentului Central al Statelor Unite.

Președintele american Donald Trump a transmis că va lua legătura cu autoritățile britanice în urma incidentului de vineri din Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz.

De asemenea, secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a declarat vineri că Statele Unite doresc ca Iranul „să vină la masa negocierilor”, în contextul escaladării tensiunilor dintre Washington și Teheran, relatează Reuters.

„Iranienii continuă să spună că doresc să discute despre ce se întâmplă, dar doar Statele Unite fac ceva”, a declarat Pompeo.

„Trebuie să vină la masa negocierilor, este singura metodă corectă de a rezolva aceste probleme”, a adăugat secretarul de Stat.

Mike Pompeo a reiterat, de asemenea, apelul făcut de președintele american Donald Trump privind discutarea problemelor fără precondiții.

Președintele SUA, Donald Trump, a anunțat joi că o navă americană a "distrus" o dronă iraniană în Strâmtoarea Hormuz. Liderul american a anunțat că drona iraniană zbura la o distanță mai mică de 1.000 de metri de nava USS Boxer.

Președintele american a declarat că drona iraniană a fost distrusă după ce a ignorat mai multe apeluri de a se îndepărta.

Administrația de la Teheran neagă distrugerea dronei americane și sugerează că SUA și-au doborât din greșeală propria dronă.

„A fost doborâtă. Faptul că ministrul iranian de Externe nu știe sau nu vrea să recunoască nu este problema noastră. S-a întâmplat”, a declarat Pompeo vineri.

Donald Trump a asigurat vineri că drona doborâtă aparținea Iranului și a transmis că Statele Unite sunt pregătite să răspundă oricărei provocări venite din partea Iranului.

De asemenea, Statele Unite au transmis că vor distruge orice dronă care zboară prea aproape de ambarcațiunile americane, conform unui oficial din Administrația lui Donald Trump, citat de Reuters.

Oficialul american a transmis că există „dovezi foarte clare” că drona doborâtă aparținea Iranului și a transmis că există posibilitatea publicării unei înregistrări video cu incidentul.

Citește și: Una dintre cele mai importante filiale ale PSD e în pragul IMPLOZIEI: Se organizează iar alegeri și se anunță EXCLUDERI .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.