DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Credincioșii mireni din Parohia 'Sfinții Părinți Ioachim și Ana' din Aberdeen, încurajați să participe la un atelier de practică liturgică

basilica.ro
sfanta cruce

Pentru a înțelege mai bine viața practică a Bisericii, credincioșii mireni din Parohia „Sfinții Părinți Ioachim și Ana” – Aberdeen au fost încurajați să participe sâmbătă, 28 august, la un atelier de practică liturgică.

Participanții s-au pus în pielea preotului și au exersat, atât cât le permit canoanele bisericești, gesturi liturgice de la Proscomidie, Botez și Cununie, potrivit basilica.ro.

La atelierul de practică liturgică au participat oameni apropiați bisericii noastre, între care actuali și foști studenți teologi, a precizat Preotul Paroh Andrei Dosoftei.

Evenimentul a avut loc cu binecuvântarea Mitropolitului Iosif al Europei Occidentale și Meridionale și s-a desfășurat în biserica românească din Dundee. Au participat credincioși români stabiliți în Aberdeen și în Glasgow.

„Este prima dată când am făcut așa ceva în Parohia Aberdeen. De fapt, nu cred că vreun astfel de atelier a mai avut loc în Scoția sau chiar în Marea Britanie. A fost, dacă vreți, un Atelier Pilot”, a relatat pentru Basilica.ro Pr. Andrei Dosoftei.

„Participanții au cădit – doar partea din față a altarului, fiecare a avut propria prescură și a scos miride – fără a rosti însă rugăciunile aferente. Cea mai cuprinzătoare parte a fost Botezul. Enoriașii au folosit o păpușă ca material didactic pentru a exersa afundarea copilului fără a exista pericolul de înec”.

Tot în cadrul atelierului, cursanții au rostit un otpust și le-au fost prezentate veșmintele preoțești, originea și semnificația lor. La final au primit diplome din partea preotului.

Parohul românilor din Aberdeen, Dundee, Inverness şi zonele limitrofe și-a exprimat dorința ca pe viitor să organizeze și alte ateliere pe teme practice din aria tipiconală a slujbelor sau chiar de muzică bisericească.

Activitatea a vizat în primul rând teologii, dar și mirenii apropiați de biserică. Scopul a fost acela de a face cunoscută frumusețea actului liturgic și de a încuraja implicarea activă în viața Bisericii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.