Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cresc tensiunile în NATO între Turcia și Franța: Șeful diplomației de la Ankara așteaptă scuze în urma 'falselor acuzații'

YouTube
vapor nava distrugator

Ministrul turc de Externe Mevlut Cavusoglu a anunţat joi că Anakara aşteaptă ca Franţa să prezinte scuze în urma ”falselor acuzaţii” referitoare la un incident naval, luna trecută, între fregata franceză Le Courbet şi bastimente turce, între care trei fregate, relatează Reuters, relatează News.ro.

Citește și: Moment unic în Europa: Consiliul Europei îndeamnă 'pentru prima oară' ţările 'să introducă istoria romilor şi/sau nomazilor' la școală

O anchetă efectuată de NATO nu a coroborat versiunea prezentată de Paris, a subliniat şeful diplomaţiei turce.

Franţa acuză că bastimente turce au ”iluminat” în trei rânduri ”cu radarele lor de tir” fregata Le Courbet, la 10 iunie, în estul Mării Mediterane.

Bastimentul francez încerca să verifice - în cadrul Misiunii NATO de supraveghere Sea Guardian - un vapor turc, care naviga cu transponderul oprit şi care refuza să comunice portul de destinaţie, dacă transporta armament către Libia.

Parisul acuză Ankara - în pofida faptului că ambele ţări fac parte din NATO - de faptul că nu-şi respctă angajamentele asumate cu privire la Libia.

Franţa a hotărât să-şi suspende temporar partciparea la msiunile de supraveghere ale NATO în estul Mării Mediterane, până când obţine clarificări de la Alianţa Nord-Atlantică cu privire la respectarea embargoului ONU asupra armamentului impus Libiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.