Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește bilanțul tragic al cutremurului din Japonia / Salvatorii caută în continuare supraviețuitori

profimedia images
morti cutremur japonia

Autoritățile de la Tokyo consideră că seismul de luni a ucis cel puțin 55 de oameni. Salvatorii caută supraviețuitori sub mii de case distruse, informează Mediafax.

Cutremurul puternic care a lovit Japonia luni a ucis cel puțin 55 de persoane, iar echipele de salvare acționează în zonele de coastă, considerând că multe persoane ar putea fi prinse sub mii de case distruse, susțin autoritățile de la Tokyo, potrivit Reuters.

În Suzu, un oraș cu puțin peste 5.000 de gospodării din apropierea epicentrului cutremurului, este posibil ca 90% din case să fi fost distruse, conform primarului Masuhiro Izumiya.

Cutremurul cu magnitudinea 7,6 a avut loc luni, determinând oamenii din zonele de coastă din vestul țării să fugă spre zone mai înalte.

Aproximativ 200 de cutremure au fost detectate de la seismul de luni, potrivit Agenției Meteorologice din Japonia, care a avertizat că alte replici seismice ar putea apărea în zilele următoare.

„Guvernul a desfășurat în zonă echipe de salvare de urgență din cadrul forțelor de autoapărare, poliției și pompierilor și face tot posibilul pentru a salva oameni, am primit rapoarte potrivit cărora există încă multe persoane care așteaptă să fie salvate de sub clădirile prăbușite”, a declarat prim-ministrul Fumio Kishida.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.