Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crește numărul celor care cer azil în UE. Afganii şi sirienii rămân principalele două grupuri de solicitanţi

DW
granita Polonia Belarus migranti

Numărul cererilor de azil în cele 27 de state membre ale Uniunii Europene, în Norvegia şi Elveţia, a reînceput să crească în noiembrie 2021, apropiindu-se de recordul din septembrie, când a fost consemnat cel mai ridicat nivel de după 2016, a indicat vineri Agenţia Uniunii Europene pentru Azil, potrivit AFP, citat de Agerpres.

Afganii şi sirienii rămân principalele două grupuri de solicitanţi dintr-un total de circa 71.400, o creştere de 9% în raport cu luna octombrie. În septembrie, numărul total a fost de 71.930, conform cifrelor revizuite de agenţie.

Cererile depuse de refugiaţi din Afganistan, unde talibanii au preluat din nou puterea în august, rămân cele mai numeroase (în jur de 13.000), urmate de cele ale sirienilor, 11.500, nivelul cel mai ridicat de după 2016.

Dintre afgani, minorii neînsoţiţi au reprezentat circa jumătate din numărul total de cereri (3.200, de la 3.300 în octombrie).

Irakienii au fost al treilea grup de solicitanţi de azil (4.300, +30% faţă de octombrie, creştere legată de afluxul de migranţi via Belarus).

În creştere au fost şi cererile depuse de venezueleni (3.300), pakistanezi (2.800) şi columbieni (2.500).

Rata de acceptare a cererilor (acordarea statutului de refugiat sau a protecţiei subsidiare) a ajuns la 40% în noiembrie, comparativ cu 41% în septembrie, dar a fost foarte ridicat în cazul afganilor (92%) şi al sirienilor (91%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.