Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Creşte numărul morţilor în accidentul feroviar din India

Bilanţul dezastrului feroviar produs duminică în India s-a agravat luni, ridicându-se la 142 de morţi, în timp ce echipele de intervenţie au acţionat pe durata întregii nopţi de duminică spre luni pentru a scoate toate victimele prinse între fiarele contorsionate ale trenului deraiat în unul din cele mai grave accidente feroviare din această ţară, relatează AFP şi DPA.

Nu prea au existat speranţe de a găsi supravieţuitori în cele 14 vagoane ale Indore-Patna Express, care a deraiat într-un district rural în statul Uttar Pradesh, în nordul Indiei.

"Bilanţul real va fi mult mai mare şi vor fi dificil de identificat toate persoanele, în special cele foarte grav afectate" de impactul accidentului, a declarat un înalt responsabil al guvernului local.

India: Cel puţin 120 de morţi după ce un tren de pasageri a deraiat în nordul ţării (nou bilanţ)

Numărul persoanelor rănite nu este cunoscut, în timp ce operaţiunile de salvare continuă.

Potrivit unor estimări, peste 2.000 de persoane se aflau la bordul trenului în momentul producerii accidentului. Dar mulţi dintre călători nu-şi făcuseră rezervare, iar unii dintre ei călătoreau fără bilet, ceea ce face imposibilă cunoaşterea numărului persoanelor aflate la bordul trenului implicat în accident, a declarat un purtător de cuvânt al căilor ferate regionale.

În timp ce angajaţi ai căilor ferate degajau locul de resturi, o mare mulţime de oameni s-a deplasat în zona în care s-a produs accidentul, încercând să afle despre soarta rudelor lor.

Catastrofa s-a produs în plin sezon al nunţilor şi în tren se aflau numeroase familii.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, deraierea ar fi putut fi cauzată de o şină în stare precară.

Citeşte şi: Atentat sinucigaş într-o moschee din Kabul. Cel puţin 13 oameni au murit - FOTO

Reţeaua feroviară indiană, una dintre cele mai extinse din lume, prezintă deficienţe grave în materie de securitate, dar rămâne principalul mijloc de transport care permite să fie acoperite distanţe lungi în această ţară imensă, în pofida concurenţei liniilor aeriene.

Potrivit unui raport guvernamental din 2012, aproape 15.000 de oameni mor în fiecare an în accidente feroviare în India, un bilanţ sever calificat drept "masacru" de către autorii anchetei, relatează agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.