Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Crin Bologa o ia pe urmele lui Nistor Călin: Şeful DNA promite, la fel ca predecesorul, finalizarea dosarului Tel Drum 'în câteva luni'

Inquam Photos / Octav Ganea
crin bologa
MOTTO: "Vântul iar bătu, mişcând copacul, iar copacul făcu din nou: scârț! scâârt! — Zici că marți? N-ai bani acum? întrebă Păcală. Fie și marți, numai vezi să nu mă amâni." - Păcală şi Vaca

Crin Bologa, procurorul-şef al DNA, afirmă că dosarul Tel Drum, în care este vizat Liviu Dragnea, ar putea fi finalizat în câteva luni. Dosarul este deschis din 2016, fiind instrumentat de Alexandra Carmen Lăncrănjan, procuror care s-a remarcat mai mult prin comunicatele Asociaţiei Mişcarea pentru Apărarea Statutului Procurorilor (AMASP) decât prin realizări profesionale.

"Dosarul cu vizita în Statele Unite a fost mai simplu din punct de vedere al relatării stării de fapt. Aici avem o situație mai complicată și încadrarea juridică este mai complicată. Acolo avem fapte de corupție pure, în principal trafic de influență și cumpărare de influență. Avem, sigur, și folosirea funcției. Dincoace, în dosarul Tel Drum, avem evaziuni fiscale, avem fraudă cu fonduri europene. Cu privire la aceste infracțiuni facem cercetările. Și sunt mai complexe de investigat aceste infracțiuni", a declarat Crin Bologa pentru G4Media.ro.

La mijlocul anului 2019, într-un interviu pentru B1 TV, șeful interimar al DNA de la acea vreme, Nistor Călin,  promitea o soluție până la finalul anului: "Sper că într-un termen rezonabil să fie dată o soluție în acel dosar. Nu știu, până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție, sigur."  În octombrie 2019, Nistor Călin repeta afirmaţiile: "Sper ca într-un termen rezonabil să fie dată o soluție în acel dosar. Nu știu, până la sfârșitul anului sigur se va da o soluție, sigur. Sper. Sper că va fi soluționat."

Între timp, Nistor Călin s-a pensionat, iar ştafeta promisiunilor legate de dosarul Tel Drum a fost preluată de Crin Bologa, pe fondul discuţiilor despre o posibilă prescriere a faptelor. Nu întâmplător Laura Codruţa Kovesi le spunea procurorilor din subordine, într-o şedinţă din 2017: "Noi dăm cu subsemnatul şi la Inspecţie, şi la Ministerul de Justiţie, ne înjură toată lumea de dimineaţa până seara şi mi-am asumat că am crezut că facem nişte lucruri şi alţii stăm cu dosarele sub fund şi nu facem nimic."

Dosarul Tel Drum a fost deschis în 2016, iar un an mai târziu fostul lider PSD a fost pus sub acuzare pentru 5 infracțiuni, două de abuz în serviciu, două de fraudă cu fonduri europene și una de constituire de grup infracțional organizat. Procurorii susțin că firma de construcții din Teleorman este controlată, prin interpuși, de către Liviu Dragnea, dar acesta a negat vehement acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.