Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptomoneda Facebook, Libraa pierdut sprijinul a cinci dintre membrii fondatori

Vox
Libra

Criptomoneda Facebook, Libraa pierdut sprijinul a cinci dintre membrii fondatori, eBay, Stripe, Visa și Mastercard anunțându-și retragerea din asocierea care gestionează proiectul, anunță platforma Cnet, potrivit Mediafax.

Libra, proiectul ambițios al companiei Facebook a fost afectată vineri de retragerea sprijinului din partea a cinci fondatori ai monedei globale. Compania americană de comerț și shopping online eBay, serviciul de plăți online Stripe ca și companiile globale care activează în domeniul tehnologiei de plată Visa și Mastercard au anunțat că nu mai participă la Asocierea Libra, care supraveghea proiectul. Lor li s-a alăturat platforma de plăți online Mercado Pago.

Retragerea vine după ce și PayPal a anunțat că renunță la proiect.

Toate companiile care s-au retras sunt nume respectate în domeniul plăților și al tehnologiei de transfer financiar.

"Credem că Libra va eșua fără implicarea marilor compani din domeniul plăților, pentru că ei vin cu experiență în domeniu, sunt nume respectate, care sunt acceptate la nivel global și au relații cu toate instituțiile financiare, guvernele și instituțiile abilitate din lume”, au notat analiștii MoffettNathanson.

Marcel Ciolacu dă cărțile pe față: Sfârșitul PSD a fost adus de decizia lui Liviu Dragnea din 2017

Asocierea Libra a programat prima întâlnire a membrilor la Geneva, pe 14 octombrie.

"Cu toate că alcătuirea asociației poate crește și se poate schimba în timp, principiile care stau la baza funcționării și orientării Libra, ca și natura deschisă a acestui proiect asigură rezistența sistemului de plată Libra”, a comentat Dante Disparte, șeful comunicării pentru Libra Association.

David Marcus, șeful Facebook responsabil de tehnologia blockchain, care este convocat să apară în fața Congresului american în a doua parte a lunii octombrie, a mulțumit Mastercard și Visa că ”au stat alături de noi până în cea de-a 11 oră”, în ciuda presiunilor. ”Aș atrage atenția celor care s-ar grăbi săcredă că stirea aceasta hotărăște soarta Libra. Sigur că nu este o veste prea bună pe termen scurt, dar, într-un fel, este eliberatoare. Fiți pe fază pentru noi detalii în curând. O schimbare de o asemenea amploare este dificilă. Știi că faci ceva important atunci când se adună atâtea presiuni”, a adăugat Marcus, co-creator al Libra, coordonator Calibra și Facebook și fost responsabil pentru Messenger și PaPal.

Libra a fost prezentată ca o monedă digitală globală gestionată de Asocierea Libra, o autoritate pentru care Facebook spera să adune 100 de parteneri până în momentul lansării, în 2020. Membrii ar fi urmat să faciliteze tranzacțiile folosind moneda și să contribuie cu 10 milioane de dolari pentru lansare. Printre membrii inițiali se numărau Uber, Coinbase, Lyft și Spotify.

Dintre cei care susțin în continuare proiectul, Mercy Corps, Anchorage, Kiva și Andreessen Horowitz și-au reafirmat angajarea în favoarea criptomonedei. Un purtător de cuvând din partea Mercy Corps a declarat pentru Cnet că încă mai este nevoie să fie ascultată "vocea celor mai vulnerabili oameni din lume în formularea acestei inițiative, iar seviciile financiare și digitale trebuie să includă în proiect și pe ei și nevoile lor".

Compania Facebook a prezentat în luna iunie detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times. "După luni de speculaţii, Facebook a dezvăluit în sfârşit detalii despre un serviciu de criptomonedă care ar putea deveni o provocare. Este vorba de un fond de tranzacţionare care utilizează un sistem criptografic de tip blockchain pentru a neutraliza impactul de a intra pe piaţă fără licenţă şi pentru a ascunde influenţa disproporţionată a Facebook, cu speranţa că acesta va deveni eventual un sistem digital mondial de rezervă", a argumentat editorialistul Izabella Kaminska, ridicând o serie de întrebări privind garanţiile de securitate. Proiectul a fost criticat în Europa și în India, instituții abilitate în domeniul financiar reproșând faptul că nu sunt explicate multe detalii privind noua criptomonedă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.