Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Criptomonedele au trecut de la 'ciudat' la 'cool' datorită NFT-urilor, spune directorul Visa, Cuy Sheffield

coruzant.com
nft celebritati arta criptomonede

Șeful criptomonedelor Visa, Cuy Sheffield, a spus că investițiile în criptomonede au devenit mult mai cool datorită unui aflux de tipuri creative atrase de sectorul NFT în plină expansiune.

Sheffield a vorbit în prima zi a Festivalului Fintech din Singapore, pe 8 noiembrie. El a spus că o „clasă cu totul nouă” de utilizatori mainstream se adună la cripto și că NFT-urile atrag oameni cu o gamă largă de interese, cum ar fi muzica, arta și cultura care „înființează portofele cripto în valuri”.

„Crypto-ul devine cultural, devine cool”, a spus Sheffield și a adăugat că:

„Odinioară, dacă ai investit în cripto, erai cam ciudat.”

Sheffield consideră că îmbinarea sectoarelor de divertisment cu tehnologia NFT ar putea face ca portofelele cripto să devină un fel de „super aplicație” în care utilizatorii pot descoperi conținut nou legat de interesele lor, spre deosebire de o simplă modalitate de a deține active digitale.

Șeful de cripto al Visa este un autoproclamat entuziast NFT și a condus mișcarea companiei de a achiziționa CryptoPunk 7610 – o figură feminină cu un mohawk, ochi verzi de clovn și ruj – pentru 49,50 Ether (ETH) în august.

Sheffield a declarat la acea vreme că mișcarea făcea parte dintr-un impuls de „a obține o înțelegere de primă mână a cerințelor de infrastructură pentru ca un brand global să cumpere, să stocheze și să folosească un NFT”. El a mai sugerat că firma urmărea să ofere servicii legate de NFT, conform cointelegraph.com

„Abilitatea de a urmări și de a utiliza un activ digital în mai multe medii ar putea însemna noi oportunități interesante în domeniul biletelor, muzică pentru jocuri, artă și nu numai”, a spus el.

Evenimentul anual, care se desfășoară până pe 12 noiembrie, este organizat de Autoritatea Monetară din Singapore (MAS) și organizația non-profit Eleandi. Evenimentul din acest an se concentrează pe perspectivele tehnologiei Web 3.0 și are invitați de seamă printre care Visa, Mastercard, Chainlink, Celo AMTD Group, Microsoft, Ant Group și Tencent.

Ravi Menon, directorul general al MAS, a ținut, de asemenea, un discurs la eveniment, afirmând că contractele inteligente și tokenizarea obiectelor din lumea reală și a proprietății intelectuale sunt „factorii cheie” ai noii paradigme Web 3.0.

Menon a subliniat importanța tehnologiei în relație cu mărfuri, cum ar fi imobiliare și active necorporale, cum ar fi brevetele, împreună cu muzica și arta digitală:

„Odată tokenizate, drepturile și proprietatea asupra acestor active ar putea fi transferate fără probleme, îmbunătățind lichiditatea și eficiența. Acest lucru are potențialul de a spori substanțial oportunitățile economice și incluziunea.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.