Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Cancerul la copii poate fi eradicat in UE, pana in 2030. Am propus in cadrul Comisiei Sanatate și Mediu a PE cresterea bugetului de cercetare

facebook.com
Cristian Busoi

In calitate de raportor al Comisiei ENVI (Comisia pentru Mediu, Sănătate Publica și Siguranta Alimentara) , astazi am prezentat propunerea de opinie a Comisiei ENVI cu privire la al 9-lea program de cercetare al UE, Orizont Europa, susține Cristian Busoi, Europarlamentar PNL , membru in Comisia pentru Mediu, Sănătate publica și Siguranța Alimentara a PE

Principalele propuneri pe care le-am susținut  pentru imbunatirea textelor legislative ale Comisie sunt:

▪ Cresterea bugetului general al programului de cercetare Orizont Europa de la 94,100 miliarde euro la 95,527 miliarde euro;

▪ Cresterea bugetului clusterului Sanatate de la 7,7 miliarde euro la 9,127 miliarde euro;

▪ Prima misiune prioritara sa fie finantarea cercetarii pentru eradicarea cancerului la copii pana in 2030;

▪ O mai eficienta consultare a tuturor actorilor implicati in programele de cercetare in deciziile privind implementarea programului, definirea misiunilor, stabilirea de prioritati.

Propunerile mele vin cu un răspuns la faptul ca cercetarea și inovarea sunt acum fragmentate în domeniul cancerului pediatric și doar acțiunile naționale nu pot avea rezultate suficiente prin ele însele. De aceea am propus o primă misiune referitoare la copii, intitulată „Eradicarea cancerul pediatric până în 2030”, într-un domeniu cu un nivel ridicat al mortalității și morbidității pe termen lung.

Subliniez ca programul Orizont Europa este foarte important pentru Comisia ENVI și este un instrument-cheie pentru abordarea numeroaselor probleme urgente care fac obiectul activității ENVI.

Cel mai recent sondaj Eurobarometru arată că 70 % dintre europeni doresc ca Uniunea să se implice mai mult în sectorul sănătății. Scăderea ponderii bugetare destinate sănătății nu este pe măsura așteptărilor actuale ale cetățenilor, în special în aceste momente în care populismul și euroscepticismul sunt foarte prezente.

Cancerul este una dintre principalele probleme cu care se confruntă cetățenii europeni si rămâne principala cauză de deces din cauză de boală în rândul copiilor. Soluțiile inovatoare din domeniul oncologiei pediatrice sunt esențiale pentru viitoarele generații ale Europei, deoarece, în fiecare an, în UE sunt înregistrate 35 000 de noi cazuri de cancer la copii.

 

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.