Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Firea încearcă să elimine aplicațiile on-line de taxi în favoarea marilor patroni

facebook.com
Cristian Busoi

Președintele PNL București, Cristian Bușoi, a declarat joi că primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, încearcă să elimine de pe piață aplicațiile on-line de taxi și să le înlocuiască cu clasicele dispecerate, pentru a favoriza „marii patroni”.

„Firea încearcă, a treia oară, să elimine aplicațiile online de taxi, în favoarea marilor patroni. Putem vorbi despre o insistență de neînțeles a administrației PSD-Firea în privința „lămuririi” situației taxiurilor din București, în condițiile în care este a treia oară când Primarul General încearcă să scoată de pe piață aplicațiile online de tip agregator de taximetrie și să le înlocuiască cu clasicele dispecerate. Regulamentul promovat continuu de administrația PSD-Firea prevede ca toate taxiurile să fie arondate unui dispecerat, ceea ce se traduce prin faptul că aplicațiile online de taxi nu mai pot fi utilizate”, a afirmat președintele PNL București, Cristian Bușoi, într-un comunicat de presă.

Acesta susține că, prin eliminarea aplicațiilor on-line de taxi, Gabriela Firea elimină de fapt „tot ce era bun” pe piața taximetriei.

„Mai rămâne posibilitatea utilizării cel mult a aplicațiilor de companie, comenzile urmând a fi transmise însă tot prin dispeceratul clasic. Deci o reformă care nu schimbă nimic din ce mergea prost, ci elimină cam tot ce mergea bine pe piața taximetriei”, a adăugat Bușoi.

Liderul București a mai spus că Gabriela Firea nu aplică aceeași „coerență” și în administrarea bugetului Capitalei pentru alte proiecte.

„-Coerența- și -continuitatea- pe care administrația PSD-Firea le dovedește în politica taxiurilor se aplică pe dos când vine vorba despre administrarea bugetului Capitalei. Cu a treia rectificare bugetară pe care doamna Primar General o face de la începutul anului, administrația bate recordul la ciuntit, tăiat și peticit bugetul. Rezultatul modului haotic de administrare a bugetului se poate vedea în proiectele blocate și în lipsa de judecată a politicii de investiții și dezvoltare. Bucureștiul se sufocă în trafic, iar infrastructura este la pământ; și vom începe, în curând, odată cu terminarea concediilor, să vedem aceleași blocaje prelungite din totdeauna”, a conchis Bușoi.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București de joi se află și controversatul proiect al Regulamentului de taxi, care prevede obligativitatea folosirii unui dispecerat de către toți transportatorii care desfășoară activități de tip taxi.

Dacă va fi votat, potrivit lui Nicușor Dan, regulamentul ar putea interzice aplicaţii precum Uber, Clever Taxi, Taxify sau Star Taxi, chiar dacă proiectul nu prevede în mod explicit acest aspect.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.