Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Premierul Dăncilă `a rezolvat` și spitalele regionale. Nu mai este nimic de făcut până în exercițiul financiar următor al UE

arhiva personala
Cristian Buşoi

Europarlamentarul PNL, Cristian Bușoi, critică dur activitatea Guvernului Dăncilă care a reușit să piardă multe finanțări europene. Liderul PNL consideră că justificările venite de la guvern sunt ridicole:

”Când vorbește despre faptul că din banii Uniunii Europene să facă studiile și documentația, iar construirea să fie plătită din următoarea proiecție bugetară a UE, dna Dăncilă amână, de fapt, spitalele regionale pentru guvernarea de după 2020, atunci când PSD nu va mai fi la guvernare.

E ridicolă justificarea potrivit căreia Guvernul nu a făcut nimic din cauză că UE a dat 150 de milioane și spitalele costa 1 miliard. Spitalele regionale puteau fi finanțate dacă Guvernul PSD ar fi solicitat Comisiei Europene realocarea Fondurilor din cadrul Programului Operațional Regional sau din alte programe operaționale.

După cum recunoștea chiar ministrul Rovana Plumb, actual europarlamentar, România are alocate în exercițiul financiar 2014-2020 peste 800 de milioane de euro pentru investiții în Sănătate.

Ideea construirii spitalelor în parteneriat public privat este nerealistă! A fost o lipsă clară de voință politică și o lipsă de competență administrativă! Din cauza asta am ajuns în situația de față, în care cu toții pierdem enorm din prostia tergiversării și amânării unui proiect care, din 2017 încoace, putea fi realizat., a spus Cristian Bușoi, într-un comunicat remis redacției.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.