Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi: Certificatul verde digital nu trebuie să împiedice, sub nicio formă, libera circulație a cetățenilor

u
Facebook
Cristian Busoi

Președintele Comisiei pentru Industrie și Cercetare din Parlamentul European, Cristian Bușoi,  salută inițiativa de legiferare a  unui document standardizat, care să faciliteze libera circulație a cetățenilor, turismul, munca la frontiere și pe cea a autorităților  de sănătate publică din UE. Acesta i-a adresat o scrisoare președintelui Comisiei Europene în care menționează că, deși susține acest demers, consideră că documentul nu trebuie să condiționeze mobilitatea cetățenilor sau să împiedice libera circulație.

„Cetățenii europeni care au certificatul verde digital ar trebui sa fie exceptați de la diverse măsuri impuse de pandemie: testare, carantină, izolare, dar acesta nu trebuie să fie, sub nicio formă, o condiție obligatorie pentru ca cineva să poată ieși din țară.

Tocmai de aceea am cerut președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, un efort susținut de comunicare pentru a-i informa corect pe cetățenii europeni despre acest certificat”, menționează Cristian Bușoi.

Acesta afirmă că discuția privind obligativitatea certificatului verde digital sau a pașaportului de vaccinare este exagerată și că este necesară o măsură care să pună punct speculațiilor.

Citește și: Carantinarea Timișoarei, dorită de Dominic Fritz, e COMPLET INUTILĂ: după o săptămână, rata e la fel de MARE

Europarlamentarul vorbește și despre utilitatea documentului mai ales în contextul  în care mai multe state și companii aeriene cer dovada vaccinării pentru a evita eventualele restricții.

„În acest context, certificatul sau pașaportul de vaccinare ar fi un document standard, mai ușor de recunoscut în toate statele și care ar ajuta munca lucrătorilor de la granițe și cel mai important, ar ajuta turismul.

Faptul că politicieni populiști atacă, din nou, Uniunea Europeana și încearcă să speculeze și să profite de temerile oamenilor și de o discuție complexă și complicată, nu este un lucru nou. Așa s-a întâmplat și cu masca de protecție și cu măsurile de protecție și, cel mai probabil, se va repeta până la finalul pandemiei și cu fiecare criză.

O campanie publică de comunicare privind ne-obligativitatea certificatului de vaccinare și pentru calmarea discuțiilor care se ivesc, din nou, împotriva Uniunii Europene și pentru lămurirea oamenilor care sunt asaltați cu informații false este imperios necesară.

Este util și important ca românii și toți europenii să știe că în toată criza globală de sănătate, Uniunea Europeană, ca întreg instituțional, nu este ruptă de cetățeni, ci facem tot ce este necesar pentru a proteja sănătatea oamenilor și pentru a grăbi întoarcerea la normalitate”, a mai spus Cristian Bușoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.