Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi îl preferă premier pe Florin Cîțu

Inquam Photos/ Octav Ganea
Orban Busoi

Vicepreședintele PNL Cristian Bușoi a declarat joi la RFI că cea mai rezonabilă soluție pentru formarea Guvernului este ca premier să meargă Florin Cîțu, șef al Camerei Deputaților - Ludovic Orban, iar liderul Senatului să fie de la USR PLUS.

Întrebat care este soluția cea mai rezonabilă pentru formarea Guvernului, Cristian Bușoi a răspuns: ”Prima noastră variantă de negociere și soluția noastră pe care am decis-o este aceea cu Florin Cîțu-premier. Este un lider politic care a căpătat experiență în acest an, ca ministru de Finanțe, cunoaște foarte bine situația. Evident, participând la toate ședințele de Guvern, cunoaște și partea de gestionare a pandemiei, partea medicală. La șefia Camerei, în această situație cu Florin Cîțu, PNL îl susține pe Ludovic Orban”.

Cristian Bușoi comentează cele două variante avansate de USR PLUS. Mai întâi, propunerea Dacian Cioloș-premier, iar șefia ambelor Camere ale Parlamentului să revină PNL: ”Propunerea cu Dacian Cioloș nu poate fi una ușor de înfăptuit, totuși, USR PLUS nu a câștigat aceste alegeri și nu e nici măcar partidul cu cea mai mare pondere în viitoarea coaliție de guvernare. De aceea, aș fi puțin rezervat în a crede că poate fi posibilă varianta aceasta”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.