Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Bușoi RECUNOAȘTE: După tot ceea ce s-a întâmplat între PNL și USR, nu e foarte simplu să reconstruim guvernarea împreună

Calea Europeana
Cristian Busoi

Cristian Bușoi, vicepreședinte PNL, a declarat că nu este foarte simplu să se refacă fosta coaliție de guvernare, având în vedere tot ceea ce s-a întâmplat între liberali și USR în ultima perioadă. Pe de altă parte, eurodeputatul s-a arătat sceptic în legătură cu șansele ca un Guvern minoritar să rămână în funcție până la următoarele alegeri parlamentare, programate în 2024.

„Este clar că partidele în opoziție sunt obligate să depună moțiuni de cenzură, or un Guvern care nu are asumată o majoritate în Parlament este în bătaia puștii și orice moțiune de cenzură îl poate doborî”, a explicat eurodeputatul, luni seară, la B1 TV.

„Partidul Național Liberal, care este perfect coordonat cu domnul Ciucă, domnul Ciucă este vicepreședinte al Partidului Național Liberal, își dorește să găsim o soluție pentru ca România să aibă un Guvern stabil, un Guvern care să nu fie interimar, un Guvern care să aibă toată autoritatea să ia decizii, să poată să dea la nevoie ordonanțe de urgență și să rezolve problema pandemiei, și în mod evident să atenueze cât de mult posibil impactul prețurilor la energie, care e o chestiune internațională, europeană. (…) Nu sunt multe variante pe actuala arhitectură parlamentară. Credem că cea mai potrivită variantă ar fi fost un Guvern minoritar până se termină această criză, de câteva luni, până în primăvară cel puțin, cu PNL-UDMR – și, evident, ar fi putut fi votat, cu anumite condiții legate de program, cu anumite discuții care se pot face, de oricare alt partid din Parlamentul României. Evident, nu discutăm de AUR”, a explicat Cristian Bușoi.

Potrivit vicepreședintelui PNL, „este evident că un Guvern minoritar nu poate rămâne timp de trei ani de zile într-o astfel de situație”

„Este clar că partidele în opoziție sunt obligate – la presiunea propriilor activiști, televiziunilor, situației, evident că situația e dificilă, întotdeauna lucrurile pot fi făcute mai bine – să depună moțiuni de cenzură, or un Guvern care nu are asumată o majoritate în Parlament este în bătaia puștii și orice moțiune de cenzură îl poate doborî. (…) Trebuie repede făcut un Guvern. În mod evident, după tot ceea ce s-a întâmplat în ultima perioadă între noi și USR, nu e foarte simplu să reconstruim guvernarea împreună. S-a depus moțiune de cenzură, s-au spus cuvinte grele, sau a fost atacat foarte dur premierul și actualul președinte al partidului. Înțeleg că astăzi, în Senat, a fost un vot USR-AUR să fie invitat Președintele României să dea nu știu ce declarații legate de avere, o chestiune pe care noi nu o putem înțelege”, a adăugat Cristian Bușoi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.