Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Diaconescu, replică pentru Florin Cîțu: cât vă mai trebuie pentru a nu lăsa poporul să se scufunde

Facebook
Cristian Diaconescu

Liderul PMP, Cristian Diaconescu, arată că în ciuda faptului că agenția de rating Moody’s a modificat perspectiva ratingului de ţară al României privind datoria suverană pe termen lung şi scurt, de la “negativă” la “stabilă”, situația în țară este una gravă, iar premierul Florin Cîțu ar trebui să ia decizii pentru a nu lăsa ”poporul să se scufunde”.

”Agenţia americană de rating Moody’s a modificat perspectiva ratingului de ţară al României privind datoria suverană pe termen lung şi scurt, de la “negativă” la “stabilă”.Dar România rămâne pe ULTIMA TREAPTĂ de rating recomandat investiţiilor. Agenţia de rating Standard &Poor’s a anunţat că menţine ratingul suveran al României, la acelaşi nivel, cu perspectiva stabilă.

Aceste evaluări sunt fundamentate pe baza unei singure premise: DACĂ VOR VENI BANII EUROPENI.Banii din PNRR nu îi avem. Sunt promişi. A doua etapă de aprobare, în Consiliul European, se va finaliza pe 28 octombrie,  după care TOATĂ responsabilitatea revine autorităţilor de la Bucureşti. Care “autorităţi“? Guvern legitim? Nu sunt şanse. Funcţionarii în ministere stau şi aşteaptă,  şefii comunităţilor locale spun că “nu e treaba lor să se ocupe de dezastrul sanitar”, iar propaganda criminală, zburdă.

Guvernul interimar, care o fi acesta, are atribuţii numai de administrare, iar primele măsuri care trebuie luate sunt legate de adoptarea sau modificarea cadrului legislative,  aplicabil accesării banilor europeni. Unele dintre acestea au termen final până la sfârşitul anului 2021. Exemplu: cadrul administrativ concret, prin care,  fondurile din PNRR vor ajunge la UAT-uri, cum se vor accesa, ce tip de cereri/proiecte trebuie să depună UAT-urile, termene de depunere, implementare etc. Toate aceste propuneri legislative se lucrează în ministere şi se aprobă de guverne compuse din profesionişti. Proiectele, care se finanţează european sunt interconectate,  iar eşecul privind un obiectiv promis atrage imposibilitatea demarării altora. NU ai reformă, amâni investiţia şi rişti să se piardă banii.

Agenţiile de mai sus nu laudă Guvernul, ratingul stabil nu este datorat unor politici deştepte, strategii de investiţii sau perspective de administrare a României, care să genereze aşteptări miraculoase. Baza de evaluare sunt rezultatele economice din trimestrele II şi III, când România a funcţionat pe consum. Deci despre ce vorbim, astăzi? Este fabulos să vezi politicienii din Guvern şi Parlament care,  se presupune că administrează un stat civilizat, cum povestesc ei,  ce bine se trăieşte în ţara noastră “dacă ar fi luate nişte măsuri“. Devastator.

În sensul mesajului pozitiv, aspiraţional, am aflat astăzi de la prim-ministrul ţării că “SECTORUL SANITAR a fost o prioritate!”. Ce “a fost“ şi numai este, sectorul sanitar sau prioritatea? Pentru că ştim şi simţim un singur lucru: ROMÂNIA se află pe PRIMUL LOC în lume în ceea ce priveşte numărul de morţi din cauza Covid,  raportat la numărul de locuitori. TRIST record. Probabil că prim-ministrul ţării are o scară de valori inversată.

Întrebarea care se pune este:  Pe când domnule prim-ministru veţi vedea şi analiza realitatea României ,în gravitatea ei,  din aceste zile? Cât timp vă mai trebuie pentru a nu lăsa acest popor să se scufunde la un nivel de unde, probabil,  îi vor mai trebui alte decenii ca să îşi revină”?”, scrie Cristian Diaconescu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.