Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Dumitrescu a pledat pentru continuarea cooperării bilaterale cu Kazahstanul

Inquam Photos / Octav Ganea
Senatul Romaniei

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului, Cristian Dumitrescu, a avut marţi o întrevedere cu ambasadorul Kazahstanului în România, Daulet Batrashev, prilej cu care a subliniat importanţa continuării cooperării bilaterale dintre cele două state la nivel politic, economic, energetic, al transporturilor.

Dumitrescu a accentuat că Republica Kazahstan reprezintă cel mai important partener comercial al României în Asia Centrală. "Domnul ambasador Daulet Batrashev a prezentat ultimele evoluţii în plan intern, în ceea ce priveşte situaţia economică din Republica Kazahstan, schimburile comerciale cu alte state, precum şi demersurile ţării sale la nivel internaţional, menţionând faptul că ţara sa este interesată de aprofundarea cooperării cu România, în multiple domenii", informează un comunicat al Senatului.

În cadrul întrevederii au fost abordate subiecte ce ţin de dinamica pozitivă a relaţiilor bilaterale româno-kazahe, precum şi faptul că în cursul anului 2017 se sărbătoresc 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre România şi Republica Kazahstan, precizează sursa citată. De asemenea, s-a menţionat că Acordul de Cooperare şi Parteneriat Consolidat dintre UE şi Republica Kazahstan a fost ratificat de Senatul României.

Cristian Dumitrescu a subliniat că dialogul interparlamentar reprezintă o componentă importantă a cooperării bilaterale, un exemplu în acest sens fiind acţiunile întreprinse la nivelul grupurilor de prietenie. La rândul său, oaspetele a confirmat interesul Senatului Republicii Kazahstan pentru dezvoltarea relaţiilor parlamentare bilaterale şi a reiterat invitaţia unei vizite oficiale la nivelul conducerii Senatului României, mai informează comunicatul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.