DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
CELE MAI NOI ȘTIRI ȘI ALERTE BREAKING NEWS: ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Cristian Dumitrescu s-a întâlnit cu ambasadoarea Franței în România, Michelle Ramis

cristian dumitrescu

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului României, Cristian Dumitrescu, s-a întâlnit cu Michele Ramis, ambasadorul Republicii Franceze în România, aflată într-o vizită de prezentare, în cadrul discuţiilor fiind abordate aspecte ce ţin de preluarea de către România a Preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019, scrie Agerpres.

Potrivit unui comunicat al Senatului remis joi Agerpres, în cadrul întrevederii de miercuri preşedintele Comisiei pentru politică externă a apreciat calitatea dialogului politic în plan parlamentar, dintre cele două ţări, şi a pledat pentru consolidarea şi dezvoltarea legăturilor bilaterale româno-franceze în toate domeniile de interes.

Senatorul a evidenţiat faptul că în noiembrie 2018 va fi inaugurat Sezonul Franţa-România şi se va actualiza Foaia de Parcurs a Declaraţiei de Parteneriat Strategic dintre cele două state.

De asemenea, el a vorbit despre valenţa francofonă şi ataşamentul poporului român faţă de valorile Franţei şi avantajele pe care acestea le prezintă în relaţia bilaterală, precum şi cea la nivelul UE.

În cadrul întrevederii au fost dezbătute aspecte ce ţin de preluarea Preşedinţiei Consiliului UE, de la 1 ianuarie 2019, de către România, senatorul Dumitrescu prezentând subiectele de interes în stabilirea priorităţilor ţării noastre legate, în special, de consolidarea proiectului european şi adâncirea cooperării şi coeziunii între statele membre UE.

Preşedintele Comisiei pentru politică externă a Senatului a abordat, de asemenea, tema aderării Românei la Spaţiul Schengen, o prioritate politică majoră pentru România, pledând pentru realizarea acestui proces, în condiţiile în care ţara noastră este un veritabil furnizor de securitate la frontierele externe ale UE.

Michele Ramis a prezentat priorităţile şi proiectele domniei sale pe timpul mandatului în ţara noastră, militând pentru creşterea şi diversificarea cooperării în plan politic, economic şi cultural. Domnia sa a exprimat interesul părţii franceze pentru o cooperare crescută în domeniul economic, investitorii francezi fiind deosebit de interesaţi să continue şi să diversifice portofoliul de investiţii în România. De asemenea, şi-a exprimat speranţa şi încrederea că România va organiza, în condiţii optime, Preşedinţia Consiliului UE din primul trimestru al anului 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.