Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Ghinea îi oferă lui Victor Negrescu premiul 'prostul lunii': 'S-a dat expert în PNRR tot anul, numai cu fake news'

www.facebook.com
cristian ghinea

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu solicită Comisiei Europene să permită folosirea lemnelor pentru încălzire. „Am cerut să stopeze aberația fostului Guvern de a renunța la încălzirea cu lemne”, a spus Negrescu (mai multe aici). Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, susține că nu se interzice prin PNRR utilizarea lemnelor pentru încălzire și îl acuză pe Negrescu de fake news.

„Nu, nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR. Dar, da, lovim în mafia lemnului luată în brațe de PSD. Share!

Vom avea curând organizația de monitorizare PNRR ”O țară ca afară”. Și vom lansa platforma informatică de căutare, urmărire și semnalizare a ce se întâmplă cu PNRR. Muncim la asta, eu și echipa de consilieri/secretari de stat de la MIPE. Vom avea și rubrică de combatere a Fake News. Care găsiți exemple, sau vreți să verificați dacă ceva e fals sau nu, vă rugăm să ne scrieți la vreau@otaracaafara.eu

Și mă gândesc și la un premiu de genul ”prostul lunii”. Un candidat serios e tipul ăsta de la Bruxelles, care s-a dat expert în PNRR tot anul, numai cu fake news.

Acum cere Comisiei Europene să stopeze ”renunțarea” la încălzirea cu lemne până în 2023. O minciună stupidă, nu există așa ceva în PNRR. Va împiedica asta pe șarlatan să împrăștie prostia? Evident nu, omul știe că minte, știe și că noi știm că minte, dar o face fără rușine.

De ce e PSD isteric pe subiect?

În primul rând pentru ca să uite lumea de tema zilei: nu pot să dea pensii speciale la primari. Prin PNRR, nu se mai pot crea noi pensii speciale.

Iar pensiile nesimțite ale generălimii care și-a dat legi speciale pentru pensii speciale trebuie ajustate în linie cu salariul pe mai mulți în urmă. Pensiile speciale trebuie reformate pe principiul contributivității. Asta înseamnă că niște oameni din infrastructura de partid vor pierde niște bani. Cum iese PSD din asta? Vorbim despre lemne.

În al doilea rând, PSD a fost mereu partidul care a protejat mafia lemnului. În 2016 am operaționalizat Radarul Pădurilor, acel sistem informatic prin care puteați verifica dacă camioanele au lemn legal sau nu. În 2017, PSD și Tăriceanu i-au scos dinții în Parlament.

Ce avem în PNRR?

Sisteme informatice de urmărire a masei lemnoase care iese din păduri. Vom ști fiecare metru cub de lemn, live, pe satelit. Succes la furat, ce să zic!

Se desființează încălzirea cu lemne prin PNRR? E o minciună ordinară. Statul român va trebuie să reducă masa lemnoasă tăiată ilegală și să stimuleze alte metode de încălzire. Stimuleze. Nici măcar nu e specificat care. Mizăm pe îmbunătățirea accelerată a tehnologiilor noi. În nici un caz interzicere. Sunt copil crescut la țară, mama și tata se încălzesc cu sobe de teracotă. Am negociat un PNRR atent la realitatea din țară, nu ascultați ce zic copiii de securiști parașutați în politică.

Dați share, mai ales în bula PSD: Negrescu minte, PSD e disperat pentru că dăm o lovitură mafiei lemnului prin PNRR.

PS

Primim în continuare oferte de voluntariat și donații la vreau@otaracaafara.eu. Mulțumim celor care ne-au scris, nu am apucat să răspundem fiecăruia. Dacă vreți să fiți parte din singurul proiect de țară real, să avem grijă de el, scrieți-ne”, a spus Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.