Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Lungu (senator PMP): Ministerul Afacerilor Externe nu știe câți refugiați urmează să ajungă în România

imigranti-refugiati-agerpres-465x390

Pe data de 4 septembrie 2017 Senatorul PMP Cristian Lungu a trimis o interpelare către Ministrul Afacerilor Externe, Teodor-Viorel Meleșcanu prin care cere lămuriri despre situația refugiaților din România. Solicitările senatorului PMP au fost legate de standardele de selecție folosite de România pentru separarea refugiaților de migrații economici și de persoanele radicalizate spre terorism; cât și de numărul final și maxim de refugiați pe care România s-a angajat în față Instituțiilor Uniunii Europene să îi primească pe teritoriul său, potrivit unui comunicat de presă remis ŞTIRIPESURSE.RO.

Citeşte şi: Iordache DESFIINŢEAZĂ sesizarea făcută de PNL la Comisia de la Veneţia: 'Pentru ce?'

Răspunsul primit de la Ministerul Afacerilor Externe nu oferă date concrete prin care să fie confirmată și asumată poziția pe care o are România față de fenomenul refugiaților. În consecință, senatorul Cristian Lungu a trimis la sfârșitul lunii o interpelare cu obiecții la răspunsul primit din partea Ministerului Afacerilor Externe și în același timp a trimis o nouă interpelare către Ministrul Afacerilor Interne, doamnă Carmen Dan, pentru a primi lămuriri cu privire la: instituțiile care se ocupă de relocarea imigranților, care este distribuția pe județe a refugiaților și dacă sunt supervizați refugiații după relocare.

În interpelarea să, senatorul Vasile-Cristian Lungu, amintește de un studiu personal publicat de Adevărul.ro (Există o corelație între imigrația din țările majoritar musulmane receptive la terorism și numărul incidentelor teroriste în Europa?) ce constată că prin primirea voluntară a cât mai multor refugiați de țări precum Germania, a crescut și numărul incidentelor teroriste din ultimii 3-4 ani. Asta arată că procedurile de verificare utilizate de statele deschise către un număr mare de refugiați permit infiltrarea între imigranții economici și solicitanții de azil a persoanelor înclinate spre terorism. „In calitatea mea de senator ales am o responsabilitate în ce privește siguranță cetățenilor români. Atacurile, aproape săptămânale, comise de islamiști în Europa de Vest, trebuie să fie un semn de trezire pentru noi. Până în acest moment am fost ocoliți de asemenea evenimente, pentru că pe teritoriul României încă nu au pătruns un număr mare de refugiați din țări înclinate spre terorism precum: Irak, Sirira și Afganistan. Mă întreb dacă guvernul este pregătit pentru valul de imigranți, din țările mai sus amintite, de până la 1 milion de persoane anunțat public de Codru Vrabie, reprezentantul ONG-ului Funky Citizens?” a afirmat senatorul.

Citeşte şi: Fost ministru al Justiţiei iese la ATAC: 'PSD şi ALDE calcă în picioare MCV şi încalcă angajamentele luate de România...' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.