Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Nacu, Senior Country Officer IFC: 'Suntem cumva dornici să vedem promvoarea sectorului privat mai puternică'

zf.ro
Cristian Nacu

Cristian Nacu, Senior Country Officer pentru România şi Republica Moldova al International Finance Corporation, a afirmat în cadrul Videoconferinţei News.ro – RoInvest, că portofoliul în România este unul dintre cele mai mari din Europa şi Asia Centrală. ” În ultimii ani s-a vorbit mai puţin despre implicarea sectorului privat în infrastructură şi ne-am dori să auzim mai des despre parteneriate publice – privat”, a declarat el.

“Suntem cumva dornici să vedem promvoarea sectorului privat mai puternică. Facem acest lucru prin finanţări de aproape 30 de ani, portofoliul în România este unul dintre cele mai mari din Europa şi Asia Centrală, al doilea după Turcia. La ora actuală sunt peste 800 de milioane în portofoliu, două treimi sunt pentru sectorul financiar, o treime pentru servicii. De-a lungul timpului, IFC a finanţat foarte mult şi proiectele de infrastructură. În total, la nivel global, aproape 20 la sută din portofoliul IFC este în infrastructură şi sunt peste 10 miliarde de dolari în portofoliul de infrastructură. În privinţa serviciilor, am făcut peste 400 de tranzacţii de structurare a parteneriatelor publice-private în întreaga lume”, a afirmat Cristian Nacu, potrivit news.ro.

El a menţionat că îşi doreşte ca sectorul privat să fie promovat mai mult în privinţa investiţiilor în infrastructură.

“Credem noi, şi asta este prioritatea pentru următorii ani, ar trebui să facem mai multe în acest domeniu şi în România. În ultimii ani s-a vorbit mai puţin despre implicarea sectorului privat în infrastructură şi ne-am dori să auzim mai des despre parteneriate publice – private şi asta pentru că filosofia Băncii Mondiale este de a promova în primul rând sectorul privat în ceea ce priveşte investiţiile în infrastructură şi asta dintr-un motiv foarte simplu, investiţiile în infrastructură la nivel global sunt atât de mari încât depăşesc cu mult posibilităţile fondurilor publice”, a mai transmis Cristian Nacu.

Stadiul actual al investiţiilor, perspectivele în viitorul apropiat şi ce trebuie făcut pentru creşterea lor sunt temele principale pe care speakeri de top le dezbat joi, la a doua ediţie a videoconferinţei “RoInvest”, organizată de Agenţia de presă News.ro, în parteneriat cu Team Innovation Media şi Agenţia de PR şi comunicare Plurivox.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.