Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Piedone a retras măști neconforme, livrate anul trecut în școlile din Sectorul 5

ziaruldeiasi.ro
Cristian Popescu Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, a dispus retragerea tuturor măștilor livrate anul trecut către școli, după ce, Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România a făcut verificări și a constatat acestea nu corespund cerințelor.

ANMDM a constatat că în cazul măștilor livrate anul trecut în școlile din Sectorul 5 nu corespunde etichetarea dispozitivelor medicale, respectiv cutiile cu măști nu corespunde cerințelor Directivei 93/42/CCE.

Potrivit unui comunicat transmis de Biroul de presă al Primăriei Sectorului 5, măștile care respectă standardul SR EN 14683+AC:2019, trebuie să aibă incluse pe ambalaj/ etichetă și următoarele informații: indicativul EN 14683; tipul măștii (I sau II sau IIR).

„Întrucât pe eticheta produsului nu este înscris producătorul și reprezentantul autorizat, nu este precizat lotul, data de fabricație/ expirare, dispozitivele medicale nu respectă cerințele de reglementare impuse de Anexa 1 din Directiva 93/42/CEE, se arată în răspunsul Agenției Naționale a Medicamentului. Măștile au fost livrate în 2020 de către Economat Sector 5 SRL, motiv pentru care Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a solicitat conducerii societății să facă retur în cazul măștilor comandate sau să meargă în instanță pentru a recupera banii plătiți pentru aceste acoperitoare de față, care nu oferă o protecție adecvată împotriva răspândirii noului coronavirus”, se arată în comunicat.

Potrivit inventarului făcut până la momentul transmiterii comunicatului de presă, în școli sunt peste 1.500.000 de măști neconforme, dintr-un total de 4.695.530 distribuite.

Primăria Sectorului 5 va demara o anchetă pentru a verifica cum au fost făcute achizițiile în cazul acestor măști și, de asemenea, va sesiza instituțiile abilitate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.