Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Popescu Piedone, îndemn de campanie pentru alegători: `Aveţi grijă cu cine votaţi, să nu vă frigeţi!` (VIDEO)

Captura facebook
Piedone

Fostul primar al Sectorului 4, al Capitalei Cristian Popescu Piedone, care a fost condamnat în primă instanţă la opt ani şi jumătate de închisoare în dosarul Colectiv şi care candidează la Primăria Sectorului 5, le-a oferit mănuşi de bucătărie unor alegători, îndemnându-i să aibă grijă cu cine votează ca"să nu se frigă”.

Vezi și: Marian Godină îi DISTRUGE pe șefii Poliției: 'Despre ce siguranță să vorbești când te întâlnești cu interlopii ca să negociezi pacea? Mi-era mie jenă să ascult'

Într-un material video difuzat de Antena 3, Cristian Popescu Piedone, candidat din partea Partidului Puterii Umaniste pentru Primăria sectorului 5, apare printre oameni, în precampanie electorală. Piedone, care a rămas fără mandat în urma tragediei din clubul Colectiv care s-a soldat cu 64 de victime, împarte în stradă mănuşi de bucătărie, cu îndemnul "Ai grijă cu cine votezi, să nu te frigi!”

"Să aveţi grijă cu cine votaţi, să nu vă frigeţi, de data asta”, le transmite Cristian Popescu Piedone unor alegătoare, iar la îndemnul unui alegător care îl roagă să meargă la Sectorul 5 şi să facă şi acolo ce a făcut la Sectorul 4, fostul edil răspund: "cu ajutorul lui Dumnezeu”.

În 16 decembrie 2019, Tribunalul Bucureşti a decis condamnarea lui Cristian Popescu Piedone, fost primar al Sectorului 4, la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru abuz în serviciu.

Patronii Clubului Colectiv - Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea - au fost condamnaţi la câte 11 ani şi 8 luni de închisoare pentru ucidere din culpă în formă agravantă, vătămare corporală din culpă în formă agravantă şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Pompierii de la ISU Bucureşti care nu au luat măsurile necesare după verificarea Clubului - George Matei şi Antonina Radu - au fost condamnaţi la câte 9 ani şi 2 luni de închisoare.

Judecătorii Tribunalului Bucureşti au reţinut, în motivarea sentinţelor din Dosarul Colectiv, că tragedia a fost ”rezultatul unei activităţi infracţionale în lanţ”. Atitudinea inculpaţilor a fost de ”lăcomie, iresponsabilitate şi ignorarea legii”, iar după data de 30 octombrie, atitudinea de împiedicare a adevărului denotă ”cinism, rea-credinţă şi lipsă de respect faţă de lege şi suferinţele uriaşe ale victimelor”, au reţinut magistraţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.