Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Cristian Sima, 'brokerul fugar', s-a întors în România. Ce dezvăluiri a făcut

sima 3

Brokerul Cristian Sima a revenit în România şi a acordat primul interviu lui Sabin Orcan, la emisiunea X-Press de la B1. Acesta a afirmat că DNA vrea să „discute despre problema arhivei” pe care o deţine şi pe care a oferit-o procurorilor anticorupţie în urmă cu trei ani.

În ce priveşte celebra arhivă pe care o deţine Cristian Sima şi despre care a declarat şi a scris în cartea sa, „Marea spovedanie a brokerului fugar”, acesta spune că a oferit-o spre cercetare DNA-ului, când a plecat în Elveţia.

ALERTĂ la Bruxelles: O bombă a explodat într-o clădire a poliției

"Eu m-am oferit în 2013, prin avocatul meu Doru Costea la DNA, să dau toate arhiva, să o predau și să și îi ajut să o înțeleagă, că e foarte greu să înțelegi o arhivă care are conturi cifrate. Multe din conturi i-am ajutat eu să le deschidă în Elveția de exemplu. DNA inițial mi-a dat un răspuns să o depun la registratură, iar noi am râs că era vorba de două dube" a dezvăluit Cristian Sima.

Cristoiu scrie despre un ministru: 'În atenția lui Traian Băsescu'

"Bănuiesc că pot să afle multe lucruri, mai ales la ce anchete se vehiculează prin presă și pot să îi ajut eu. Deci trebuie să înțelegeți un lucru. În arhiva asta, interesant nu e că Orest Robciuc îmi transfere într-un cont în Elveția 500.000 sau Gabi Marin și eu mă joc la bursă ți îi pierd sau îi câștig. Important e că acele conturi, de unde vin acești bani, pot fi identificate că sunt toate cifrate cu aceste personaje. Iar acolo, pe acele conturi, dacă DNA vrea să ancheteze va găsi o rețea imensă plus va găsi o grămada de bani pentru că pe acolo treceau șpăgile" a precizat fostul broker.

Gabriel Liiceanu, avertisment SUMBRU: România se îndreaptă spre o catastrofă

„Avocatul meu a fost la DNA în 2014 şi i s-a spus că este foarte interesantă această arhivă şi că vom fi contactaţi. Nu am fost contactaţi niciodată. În schimb, a doua zi după ce v-am spus că vin la dumneavoastră. în emisiune, joi dimineaţă, avocatul meu a primit un telefon şi luni se va duce la DNA să discute despre problema arhivei. Să vedem luni dacă o şi vrea DNA-ul!”, a declarat Cristian Sima.

"Pot lua această arhivă și pot folosi nimic din ea la un moment dat dacă nu se duc pe fir și anchetează mai departe" a completat Cristian Sima, la B1 Tv.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.